Primar: Carantinăm zona metropolitană Timișoara

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a declarat marți că este puțin probabil să se poată evita carantinarea orașului după ce coeficientul de infectare cu SARS-CoV-2 în Timișoara a crescut la aproape 6 la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

„Asta înseamnă că intrăm într-un scenariu de creștere exponențială și trebuie să spun că, din păcate, este puțin probabil că vom putea evita o carantinare a orașului și, de fapt, a întregii zone periurbane. Ieri (luni – n.r.), DSU, prin domnul secretar de stat, a dat o comunicare ca localitățile care depășesc rata de infectare de 6 cazuri la mia de locuitori ar trebui să trimită analiza privind impunerea măsurii de carantină sau justificarea pentru neinițierea carantinării. Asta înseamnă că o să fim confruntați foarte curând cu această decizie”, a spus Fritz, într-o conferință de presă.

Acesta crede că nimeni nu va putea lua această decizie ușor, dar este convins că mai bine se întâmplă la timp, decât prea târziu.

„Dacă privim cifrele în față, atunci dacă realizăm că oricum la un moment dat o să trebuiască să carantinăm zona metropolitană Timișoara. Poate e mai bine decât mai târziu, pentru că bineînțeles, cu fiecare zi ce cresc infectările este mai greu să le limităm. Cred că scopul principal trebuie să fie să putem la sfârșitul lui decembrie să sărbătorim un Crăciun cât de cât normal și scopul trebuie să fie să salvăm cât de multe vieți, iar pentru asta trebuie să dezbatem aceste măsuri”, a mai spus primarul Timișoarei.

Dominic Fritz a explicat că situația în Timișoara în spitale este destul de dificilă. În Spitalul „Victor Babeș” care tratează pacienții COVID nu mai există niciun pat ATI liber, iar paturile non-ATI sunt ocupate 98%.

Vizualizări: 1,205

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: