Robert Filip: Am ajuns să mă bat cu niște forțe oculte pentru o fabrică

Autoritățile din Rovinari încă nu au reușit să convingă Complexul Energetic Oltenia să scoată la licitație tot ce rezultă din arderea cărbunelui ca să poată înființa o fabrică de gips-carton în oraș. Edilul din Rovinari acuză că la mijloc sunt „forțe oculte” care vor să scoată banii din Gorj în afara țării în loc să fie create câteva sute de locuri de muncă în oraș.

În jur de 30 de milioane de euro ar putea fi investiți în Rovinari de o companie care vrea să deschidă la Rovinari cea de-a patra fabrică din oraș. O fabrică de gips carton. Pentru asta, ar avea nevoie de materia primă care vine de la Complexul Energetic Oltenia, dar compania nu ar avea în plan să scoată la licitație materialul.

Primarul din Rovinari, Robert Filip, susține că doar așa ar putea fi puse bazele noii fabrici în oraș, o fabrică ce ar putea angaja aproximativ 200 de oameni. „Sunt minciuni date din gură în gură cu acest plan de restructurare. Mă aștept să țină cont de un singur lucru. Cei de la CEO și-au luat angajamentul scris că vor susține înființarea, susținerea și crearea de noi locuri de muncă și aici am intra și noi, orașul Rovinari, și nu numai. Mă aștept să ne ofere suportul și sprijinul pentru a înființa cea de-a patra fabrică. Avem nevoie de scoaterea la licitație a acelui material. În caz contrar, nu vrem binele acestui județ. Avem nevoie să scoată la licitație acel material care rezultă din arderea cărbunelui pentru a înființa între 100 și 200 de locuri de muncă și pentru a se investi 30 de milioane de euro în județul nostru”, a declarat Filip, la Radio Infinit.

Edilul a continuat acuzațiile și a adăugat că încearcă să găsească o soluție de opt luni, dar nu primește în schimb decât... amenințări. „A ajuns primarul din Rovinari să se bată cu niște forțe oculte, niște oameni care vor doar să ia degeaba totul. Se duce o luptă subterană, supraterană, foarte complicată între niște oameni de la București și unii oameni din CEO care nu vor să scoată la licitație acel material ca să vină o firmă care face parte dintr-un grup de firme străine să ia acel material fără licitație și fac fel și fel de amenințări. Noi ne dorim ca banii să rămână aici, nu să meargă afară. Este a opta lună când încercăm să rezolvăm”, a încheiat Filip.

Vizualizări: 12,249

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: