Primar: Ce rectificare? Acestea sunt povești

Rectificarea bugetară anunțată pentru luna august a acestui an este așteptată mai ceva ca pâine caldă de primarii gorjeni. Visteriile instituțiilor sunt deja goale, iar edilii au nevoie de bani pentru a funcționa. Spre exemplu, Primăria Motru are nevoie de 3 milioane de lei pentru funcționare.

Edilul  Cosmin Morega speră ca Guvernul României să nu țină cont de culoarea politică, iar banii să fie alocați în funcție de necesitatea fiecărei localități în parte.

”Toți așteptăm. Dacă ar fi după așteptările noastre, 3 milioane de lei ar fi minimum necesar. Doar pentru UATAA avem 1,5 milioane de lei pentru subvenție. Eu am încredere că nu se va ține cont de culoarea politică. Trebuie să verifice acele documente și să își dea seama că este nevoie de finanțare pentru funcționare, subvenții sau alte lucrări, nu pentru altceva”, a spus Morega.

O situație similară este și la Negomir. Primarul Tudor Oiță nu crede în această rectificare bugetară, afirmând că banii vor fi alocați doar pentru unele primării.

”Ce rectificare? Acestea sunt povești. Așa au zis și anul trecut, dar au dat bani doar la unele primării. Avem multe proiecte pentru care așteptăm finanțare și sperăm să o și primim. Lucrăm și la un proiect pentru iluminatul public. M-aș mulțumi să dea banii pentru persoanele cu handicap, fiind vorba despre circa 250.000 de lei. Nu ne facem speranțe că vom primi vreun leu. Avem 45 de dosare, din care 35 au carte de muncă, iar 10 sunt cu indemnizație. Anul trecut am alocat banii din bugetul local. Și anul acesta la fel, nu putem să lăsăm oamenii așa”, a spus primarul Oiță.

Vizualizări: 1,186

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: