Cere demisia ministrului Energiei. “Comisia Europeană mi-a dat dreptate”

Deputatul PSD Gorj, Claudiu Manta, cere demisia ministrului liberal al Energiei, Virgil Popescu. Asta după ce Comisia Europeană a decis să scoată din Planul Național de Redresare și Reziliență proiectele cu dedicație, cu ar fi cel pe care compania privată GSP Power, deținută de magnatul Gabriel Comănescu, vrea să îl facă la Halânga, în Mehedinți.

“Comisia Europeană mi-a dat dreptate zilele trecute când a cerut ministrului Energiei, Virgil Popescu să includă în PNRR selecție competitivă de proiecte (call) și nu proiecte individuale alese pe sprânceană, ca până acum”, a transmis Claudiu Manta.

Acesta l-a interpelat acum câteva săptămâni pe ministru cu privire la proiectele incluse în PNRR fără niciun criteriu de selecție, dar nu a primit răspuns. “De mai bine de o lună de zile i-am atras atenția, printr-o interpelare, ministrului energiei că proiectele pe care le-a prevăzut în PNRR sunt proiecte cu dedicație pentru prieteni politici. Răspunsul primit... ca de obicei fără nici o argumentație sau legătură cu întrebările adresate. A fost nevoie de întâlniri la Bruxelles pentru ca, acum, să poată participa orice companie din România la depunerea de proiecte pe PNRR, nu numai cele agreate de actuala guvernare”, a mai comunicat deputatul de Gorj.

Social democratul îi cere demisia ministrului. “Pentru modul cum a gestionat această situație, cer public demisia ministrului Energiei, Virgil Popescu”, a transmis Claudiu Manta.

Vizualizări: 4,177

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: