Primar: Constructorul ne-a asigurat că termină lucrările

Generații de elevi din comuna gorjeană Dănești au fost nevoite să învețe în condiții precare. Recunoaște acest lucru chiar primarul din localitate, care a alocat bani de la bugetul local pentru reabilitarea, igienizarea și modernizarea celor două școli care au mai rămas funcționale.

Se lucrează în ritm alert la școlile din satele Barza și Văcarea. După ce, timp de zeci de ani, elevii au fost nevoiți să învețe în condiții precare, nu același lucru se va întâmpla odată cu începerea noului an școlar.

Autoritățile locale din comuna Dănești pun un mare accent pe sistemul educațional și de aceea au fost alocați bani de la bugetul local pentru îmbunătățirea condițiilor din școli. ”În astfel de condiții, de ev mediu, au fost nevoiți să învețe elevii până în prezent la școala din satul Văcarea. Această unitate de învățământ a intrat în reabilitare total. Și la școala de la Barza se fac igienizări și modernizări. Am vorbit cu constructorul și ne-a asigurat că la interior termină lucrările până la începutul anului școlar și apoi va lucra la exterior. Au o marjă de întârziere de o săptămână. Punem și centrală pentru că micuții se încălzeau cu lemne, dar mai mult înghețau de frig. Pentru aceste lucrări am alocat undeva la 400.000 de lei”, a declarat Mădălin Paliță, primarul din comuna Dănești.

Investițiile la școlile din comuna Dănești nu se opresc aici. ”Noi avem un proiect mai amplu pentru școli. Vorbim de investiții pe mai mulți ani. Avem un proiect de 2.000.000 de lei pentru reabilitarea termică a școlii din Barza. O să schimbăm acoperișul, geamurile, o să facem izolarea termică, refacem grupurile sanitare și multe alte lucrări” ,a mai spus Mădălin Paliță.

Vizualizări: 2,178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: