Probleme cu preluarea clădirilor și terenurilor de la CE Oltenia

Vestea că ar putea prelua de la Complexul Energetic Oltenia terenurile i-a bucurat pe mulți primari din județul Gorj. Discuțiile pe această temă au continuat și totul părea să fie bine, însă pare că a apărut o problemă, legată de bani.

Terenurile care se află în custodia companiei energetice ar trebui să fie redate în baza unui cadastru, însă primarii spun că nu au voie să aloce bani, nefiind terenurile lor, iar compania energetică nu are.

Cu o astfel de problemă se confruntă și primarul din Roșia de Amaradia, Liviu Cotojman. ”Este o problemă puțin mai complicată. Tot ce ține de redare ar însemna să se facă în baza unui cadastru. Întrebarea este cine plătește cadastrele. Din ceea ce am înțeles, guvernul nu are bani să plătească. Noi, pentru a prelua, nu putem face cadastrul, că nu sunt ale noastre. Din ceea ce am înțeles, doar Ministerul de Interne are specialiști pentru cadastru, iar asta înseamnă că situația rămâne tot blocată”, spune Liviu Cotojman.

Cotojman are în vedere să preia de la CE Oltenia două imobile. ”Noi avem blocul din Hamu și am mai avut un fost sediu de coordonare pe care ni l-au predat acum câțiva ani. Am și varianta cu blocul din Corbu pe care îl aștept să mi-l redea. Referitor la alte terenuri și imobile, nu este cazul la noi. Proprietățile sunt private, ale cetățenilor”, mai spune primarul.

Primarul Cotojman mai spune că vor mai avea loc discuții pe tema redării imobilelor și speră ca situația să fie rezolvată.

Vizualizări: 1,950

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: