Primar: Dacă trec și prin școala profesională ca prin liceu, nu am făcut nimic

Primarul din comuna gorjeană Turburea este foc și pară de când a aflat că, începând cu noul an școlar, liceul din localitate va fi desființat, asta după ce ani la rând niciun absolvent de aici nu a promovat examenul maturității. Singura consolare a edilului este faptul că la Turburea vor rămâne clasele de profesională și speră ca măcar cei care le urmează să învețe o meserie.

Supărarea primarului Ion Bârcă este cu atât mai mare cu cât autoritățile locale din Turburea au făcut tot ce le-a stat în putință să înființeze acest liceu, să creeze locuri de muncă pentru dascăli, dar și condiții optime pentru desfășurarea unui act educațional de calitate.

”Când am venit eu primar, înainte să se înființeze liceul la Turburea, erau 16 cadre didactice, iar acum sunt 68. Asta înseamnă locuri de muncă create aici în comună. La liceu au toate condițiile necesare, canalizare, apă curentă, căldură de stau iarna în tricou și toate dotările necesare. Avem trei microbuze școlare care transportau zilnic elevi la liceu, fără ca cineva să știe ce costuri enorme sunt și ce bătaie de cap avem. În plus de asta, profesorii cer banii de navetă, deplasări ca să vină doar în vizită sau în excursie la Turburea. Numai eu știu cât m-am zbătut să fac liceul acesta și acum se închide”, a declarat primarul Ion Bârcă.

După ce la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Gorj s-a luat decizia să fie desființate clasele de liceu de la Turburea, pentru că nici un absolvent de aici nu a promovat examenul de bacalaureat, primarul se consolează cu ideea că au rămas măcar clasele de profesională și munca depusă de autorități la această unitate de învățământ nu a fost în zadar.

”Noi am mers în paralel și cu clasele de liceu, dar și cu cele de profesională. Pentru noi scoaterea claselor de liceu este o pierdere, mai ales de imagine. E bine că au rămas clasele de profesională și poate reușim să scoatem de aici meseriași în diferite domenii de activitate. Dacă trec și prin școala profesională cum au trecut prin liceu, nu am făcut nimic”, a mai spus Ion Bârcă, primarul din Turburea.

Vizualizări: 4,051

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: