Romanescu cere să vadă contractul pentru piatra cubică

Constructorul care se ocupă de lucrarea de pe Calea Eroilor ar putea avea o nouă șansă de a continua contractul. Acesta trebuie să prezinte și să demonstreze că are contract pentru piatră cubică până pe data de 15 august.

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, spune că a purtat o discuție cu reprezentanții firmei italiene în această săptămână, firmă care a și câștigat inițial licitația pentru această lucrare. Edilul mai declară faptul că mai este de montat piatra cubică, dar și de tasat terenul.

”Am avut o discuție acum 2 zile cu reprezentanții firmei care a câștigat licitația, dar și cu o firmă de avocatură. A rămas că mai au anumite detalii pe care trebuie să le pună la punct. Vreau să am garanția că acea lucrare se va finaliza și asta e determinată de contractul pietrei cubice care trebuie pusă pe Calea Eroilor. Dacă vor reuși ca, până pe data de 15 august, să ne demonstreze că au contractat în totalitate cantitatea de piatră, putem continua discuțiile. Vrem să vedem un grafic, nu numai un contract semnat. Lucrările pe infrastructura subterană sunt finalizate în totalitate”, a spus primarul Romanescu.

Primarul mai spune că vina cea mai mare o are firma italiană, cea care a câștigat licitația, nu neaparat firma subcontractată. ”Cel care a câștigat licitația s-a apucat de lucrări, dar nu a respectat aproape nimic din ceea ce era stabilit în contractul nostru. Subcontractantul a preluat lucrarea și a constatat că nu poate continua firma care a fost la licitație. Singura explicație a fost legată de faptul că a fost obligat să facă și racordurile la canalizări. Nu am stabilit un termen exact, dar primul document pe  care vreau să-l văd fizic este contractul de furnizare a pietrei”, a mai declarat Romanescu.

Vizualizări: 1,784

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: