Primar denigrat de Zilele Comunei

Sute de manifeste împotriva primarului Liviu Cotojman au fost împărţite la sfârşitul săptămânii trecute chiar de Zilele Comunei Roşia de Amaradia. Primarul crede că este o acţiune pusă la cale de secretarul şcolii gimnaziale, Dinel Diaconescu, acuzat de hărţuire sexuală. Secretarul neagă acuzaţiile, urmând a se întâlni cu primarul Cotojman în sala de judecată.

Manifestele anti-primar au fost distribuite duminică, 1 iulie, în ultima zi a manifestărilor de Zilele Comunei Roşia de Amaradia. Liviu Cotojman este acuzat că nu face treabă în comună, dar, în schimb, a cheltuit sume importante de bani pe distracţii. „Aşa arată drumurile localităţii în timp ce Cotojman îşi permite să arunce şase sute de milioane pe distracţii - îşi face campanie electorală pe banii noştri! De zece ani nu a realizat niciun proiect european de asfaltare şi canalizare - comuna pute de rahatul aruncat în şanţuri. De zece ani nu a dat nici cu var pe clădirile instituţiilor (şcoli, cămin cultural, bloc), acestea fiind într-o stare jalnică de degradare”, se arată în hârtiile care au împânzit localitatea.

„O chestiune de frustrare”

Primarul Liviu Cotojman crede că Dinel Diaconescu, secretarul şcolii, este autorul acestei acţiuni. „A fost o acţiune de genul acesta şi anul trecut, ne-am obişnuit. Creatorul, ca să-i zic aşa, este secretarul şcolii, domnul Diaconescu, care este forte supărat pe mine, că de ce a ieşit în mass-media ştirea aceea că a încercat să violeze în arhiva şcolii mai multe doamne, atunci când veneau să solicite eliberarea de adeverinţe, de situaţii şcolare din anii precedenţi (...). Pentru el este doar o chestiune de frustrare şi este foarte afectat că mă bucur de o popularitate la nivel de localitate. Chiar avem multe proiecte realizate”, a declarat Liviu Cotojman pentru Radio Infinit.

Primarul Cotojman a explicat că o femeie din satul Seciuri i s-a plâns săptămâna trecută că şi ea a fost victima secretarului şi că este dispusă să dea declaraţii în faţa organelor abilitate. Primarul din Roşia de Amaradia a explicat că va face plângere penală pentru denigrare în ceea ce îl priveşte pe secretarul şcolii.

„O înscenare”

Diaconescu neagă însă acuzaţiile primarului, deşi este de acord cu ceea ce scrie în manifestele aruncate prin comună. „Aşa spune dumnealui? Dacă vine cu cea mai mică dovadă... Nici nu m-am deplasat din curte”, a comentat acesta. Mai mult, secretarul şcolii spune despre acuzaţiile de hărţuire sexuală că este vorba de o înscenare pusă la cale de primarul din Roşia de Amaradia. „Mi-a făcut o înscenare, evident că sunt supărat şi avem şi un proces pentru defăimare. Şi nu vine cu nicio dovadă la instanţă, avem din nou termen joi. Deci, nu. Vă spun pe cuvânt de onoare că nu am plecat din curtea casei cu maşina. Nici pe jos, nici cu maşina. Nicidecum nu am împărţit manifeste. Am citit şi eu, am găsit pe drum. În principiu, cam ce scrie pe acolo e lucru real. Hăulim, chefuim pe bani publici, deci ne facem campanie electorală pe bani publici, dar gropile şi gunoaiele, şi nu obţii tu un proiect. E realitate”, a comentat acesta.

Vizualizări: 3,297

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: