Primar din Gorj prezent la un forum internațional la București

Un primar din județul Gorj a participat la Forumul International RIZ, care s-a desfășurat timp de două zile la București. Este vorba de Vili Pasăre, primarul din comuna Drăgotești.

"În zilele de 20 si 21 februarie, 2024 am avut onoarea și bucuria să reprezint comunitatea în cadrul Forumului International RIZ, organizat la Bucuresti.

Alături de alți colegi primari, reprezentanți ai municipiilor, orașelor și comunelor din România, companiilor private participante, ne-am susținut interesele economice și nevoile de dezvoltare, în fața ambasadorilor straini și a membrilor camerelor de comerț bilaterale din țările: Austria, Belgia, Bosnia Hertegovina, Brazilia, China, Egipt, Emiratele Arabe Unite, Elvetia, Georgia, Iordania, Indonezia, India, Malaezia, Moldova, Nigeria, Olanda, Pakistan, Ukraina, Tunisia, Turkmenistan".

La întâlnire s-a discutat despre posibilele înfrățiri cu localități din străinătate precum și dezvoltarea comunităților.

"Am discutat și identificat împreună posibilități de înfrățiri, având ca scop principal, schimbul cultural și educațional, noi proiecte de investiții în Romania, cu susținerea și parteneriatul alături de primari, prin închirieri de spații și terenuri, fie prin acordarea suportului producătorilor autohtoni de a exporta produse și servicii românești din agricultură, industrie și turism, dar și materii prime direct de la producătorii din țările participante. S-au stabilit relații diplomatice la nivel de ambasadori și primari, având un scop comun de a dezvolta proiecte economice, care să asigure o balanță corecta. Astfel, vor fi create strategii comune de susținere a importului și exportului. 

Printre nevoile de dezvoltare și interesele ambasadelor au fost identificate: parcurile industriale, importul de carne, cereale și produse agro-food, componente, materii prime, investiții în procesare, depozitare, turism, energie verde, și altele", a mai adăugat edilul Vili Pasăre.

Vizualizări: 4,149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: