Continuă controversa asupra blocurilor noi din Târgu Jiu

Victor Banța revine și întărește ideea că apartamentele din Târgu Jiu se vor face, dar riscă să rămână nelocuite. Acesta subliniază că tinerii care ar trebui să fie beneficiarii acestor locuințe trebuie să provină din comunități vulnerabile și nu există atât de mulți tineri în această situație în Târgu Jiu. 

În cazul în care municipalitatea va ridica blocurile, dar nu va găsi beneficiari, va fi bună de plată. Victor Banța, secretar adjunct la Ministerul Dezvoltării, mai spune că toate condițiile sunt foarte bine explicate în lege. „În ghidul pentru aceste locuințe, scrie că sunt locuințe pentru tineri, respectiv pentru tineri specialiști din sănătate și învățământ care oferă astfel de servicii în comunități vulnerabile. Obiectivul acestei investiții este de a spori accesul la locuințe de calitate pentru tinerii aflați în dificultate”, a declarat Banța.

Banța a mai declarat că Primăria Târgu Jiu nu s-ar încadra în cerințele legii pentru că nu există atât de mulți tineri care să poată primi legal o astfel de locuință: „Vă spun răspicat, municipiul Târgu Jiu nu se încadrează la astfel de condiții. Pe de altă parte, pentru UAT-urile care nu îndeplinesc aceste condiții, legiuitorul a dat posibilitatea de accesare, dar trebuie să dețină cereri pentru locuințe transmise de tineri care provin din grupuri vulnerabile definite conform Legii Asistenței Sociale. Nici acest lucru nu e deținut la Târgu Jiu”, a mai spus Banța, la Radio Infinit.

Acesta a transmis, de asemenea, zilele trecute, că a făcut solicitări la mai multe instituții din județul Gorj să afle exact câți tineri ar exista în Târgu Jiu în această situație și subliniază că nu ar fi mai mulți de 50. Primăria a anunțat că va construi 600 de apartamente noi. 

Vizualizări: 1,533

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: