Primar din Gorj, propus pentru alegerile europarlamentare

Biroul Permanent Local al PNL Târgu Jiu a votat în unanimitate susţinerea lui Dumitru Leuştean pentru alegerile europarlamentare. Propunerea va fi înaintată conducerii judeţene a PNL Gorj. Leuştean este primar al oraşului Novaci.

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, este cel care a cerut ca un gorjean să fie pe loc eligibil sau semieligibil la alegerile europarlamentare. A făcut însă referire la nume gen Mădălin Bunoiu - prorector al Universităţii de Vest. Romanescu, care este şi preşedinte al PNL Târgu Jiu, spunea acum câteva săptămâni că va bate PSD la Târgu Jiu dacă organizaţia va avea candidat pe un loc bun. Îşi menţine afirmaţia şi după ce PNL Târgu Jiu a votat în unanimitate susţinerea lui Leuştean. „Fără probleme putem să fim pe primul loc nu numai în Târgu Jiu, ci şi în tot judeţul”, a spus Romanescu.

Sunt şi lideri ai partidului care sunt de părere Marcel Romanescu ar trebui să fie pe listă, dacă tot a făcut propunerea. Vicepreşedintele PNL Gorj, Gheorghe Grivei, a spus că Romanescu este pe val, după ce a câştigat anul trecut Primăria Târgu Jiu, aşa că ar trebui să candideze. Aceste îndemnuri la candidatură, deşi politicoase, ascund însă luptele dintre taberele din partid.

România va avea 33 de europarlamentari din 2019, astfel că pentru PNL locurile eligibile sunt considerate 1-10, iar cele semieligibile ar fi între 11-20, în ideea că, dacă ar prinde guvernarea în 2020, unii din listă s-ar retrage pentru a participa la guvernare.

În prezent România are 32 de europarlamentari, dar numărul a crescut după retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Vizualizări: 1,103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: