Primar din Gorj, ținut în șah de judecători

Curtea de Apel Craiova a amânat, luni, pronunțarea în dosarul primarului din Padeș, Mihăiță Gabriel Troacă, acuzat de evaziune fiscală. Edilul social-democrat a fost condamnat, în primă instanță, la șase ani de închisoare cu executare.


„În baza art. 391 alin. 1 Cod procedură penală şi art. 405 alin. 1 Cod procedură penală stabileşte termen pentru deliberarea, redactarea şi pronunţarea hotărârii la data de 05.07.2022. Definitivă”, se arată în minuta sentinței.

Troacă a fost obligat de Tribunalul Gorj să achite prejudiciul de 2,7 milioane de lei pe care l-ar fi produs în perioada 2009-2012, atunci când, în calitate de administrator al unei balastiere, nu a înregistrat în contabilitate toate veniturile realizate prin vânzarea de agregate minerale, piatră și nisip. Sentința a fost pronunțată în decembrie 2020, iar primarul a atacat-o cu apel.

Troacă a avut termen până la mijlocul lunii aprilie pentru a achita prejudiciul. „Se acordă un ultim termen de judecată la solicitarea apărătorilor aleşi ai apelantului inculpat pentru a se face dovada achitării prejudiciului, respectiv la data de 15.04.2022”, se arată la termenul din martie al procesului.

Potrivit noilor modificări legislative, evaziunea fiscală se pedepsește doar cu amendă dacă prejudiciul este achitat integral și nu depășește suma de 100.000 de euro, ceea ce nu este cazul primarului Troacă.

Vizualizări: 6,246

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: