Primar liberal foc și pară pe Cosmin Popescu: E un dictator. Îl dau în judecată!

Nici nu s-au împărțit banii, că deja e scandal între primari și președintele Consiliului Județean Gorj. Edilii liberali acuză, din nou, că sunt discriminați și s-au trezit că nu vor primi niciun leu să-și continue investițiile. Cel mai acid s-a dovedit a fi primarul din Roșia de Amaradia care a aflat că nu va primi deloc bani de la Consiliul Județean, la fel ca alți colegi din PNL. „Cosmin Popescu se comportă ca un dictator. Mi-a spus că împarte banii cum vrea el”, a tunat și fulgerat Liviu Cotojman. La fel de adevărat este că și guvernul a împărțit banii mai mult liberalilor, decât pesediștilor.

Proiectul ce prevede cum vor fi împărțiți banii în teritoriu urmează să fie votat de consilierii județeni. Sunt multe primării în dreptul cărora este trecută suma de zero lei. Printre acestea, se regăsesc localitățile Rovinari, Bîlteni, Turcinești, Urdari, Țânțăreni sau Roșia de Amaradia.

Primarul din Roșia de Amaradia, Liviu Cotojman, i-a reproșat lui Cosmin Popescu modul în care s-au împărțit sumele și atenționează că riscă să nu mai poată continua investițiile pe fonduri europene din localitate pentru că nu va avea bani să asigure partea de cofinanțare. “Am intrat în posesia proiectului de hotărâre care va fi adoptat în Consiliul Județean privind împărțirea sumelor primite de la Guvern către UAT-uri. Am constatat cu stupoare că Roșia nu are nici măcar un leu repartizat. E inadmisibil așa ceva, în condițiile în care Roșia de Amaradia e localitatea cu cele mai multe proiecte în execuție și are nevoie de cofinanțare. E un risc să nu mai finalizez aceste investiții din cauza lui Cosmin Popescu, care a dovedit că e un dictator. A împărțit sumele doar primarilor PSD. I-am dat și un mesaj elegant și m-a sunat să mă acuze că îl ameninț eu prin mesaje. Mi-a spus că împarte banii cum vrea”, a declarat primarul din Roșia de Amaradia.

Primarul spune că banii s-au tăiat în special de la primari PNL. Speră totuși ca aleșii să revină asupra acestui proiect și să aloce bani tuturor primăriilor mai ales că traversează o perioadă dificilă, au proiecte și nu au bani să le ducă la bun sfârșit.

Dacă nu va primi niciun leu, primarul Cotojman amenință că îl va da în judecată pe șeful Consiliului Județean Gorj. „Dacă ne uităm pe listă, eu nu am primit nici măcar un leu. Nu e normal ca primarii de la PSD să primească și cei de la PNL nici un leu. Speram să primesc la fel de mult cât au primit primarii PSD în condițiile în care am cele mai multe proiecte din Gorj și ne trebuie cofinanțare. Eu sper să revină asupra acestei decizii. Dacă nu, îl anunț public că va avea o problemă cu mine, în sensul că îl voi acționa în instanță și voi cere și despăgubiri morale. Nu sunt banii lui de-acasă, ci bani de la Guvern. Eu, ca primar, îl voi da în judecată și cer daune 100 de mii de euro și dacă voi câștiga, donez banii primăriei”, a mai spus Cotojman.

Potrivit proiectului de hotărâre, printre primăriile care vor încasa cei mai mulți bani din aceste repartizări se regăsesc: Primăria Turburea, în dreptul căreia apare suma de un milion de lei, Runcu și Peștișani, unde vor fi direcționați circa 900 de mii de lei, Scoarța care va primi 800 de mii de lei. Orașele vor primi peste șapte milioane de lei, cei mai mulți bani fiind alocați către Primăria Târgu Jiu, și anume 2,3 milioane de lei.

Vizualizări: 7,934

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: