Când încep marile proiecte de investiții din Târgu Jiu

Venirea primăverii încă nu a „dezghețat” marile proiecte de investiții din Târgu Jiu. Promisiuni sunt, chiar dacă municipiul va primi mai puțini bani decât spera inițial. În câteva săptămâni, vor începe lucrările la ștrandul de la stadion și la rețeaua de iluminat public. Casa de Cultură mai așteaptă câteva luni până când va fi modernizată, iar pe varianta de ocolire a orașului au apărut primele utilaje.

Troleele noi care vor înlocui actualele mijloace de transport în comun care ar trebui casate vor ajunge în Târgu Jiu din toamnă. Până în primăvara anului viitor, vor fi livrate 11 trolee. Contractul este în valoare de 12 milioane de euro, fonduri europene, și vor fi cumpărate, în total, 20 de mijloace de transport în comun noi.  “Avem graficul de livrări pentru cele 11 trolee. Aici nu mai e poveste. Începând cu luna septembrie, vom avea primul troleu și, până în luna februarie, vor fi livrate toate cele 11”, a anunțat viceprimarul Bogdan Bejinaru.

La momentul actual, municipiul Târgu Jiu are cel mai vechi parc auto din țară privind societățile de transport în comun. Pe străzile din oraș, sunt autobuze care au rulat chiar și un milion de kilometri.

Alte proiecte importante vor fi demarate în câteva săptămâni, după cum dau garanții autoritățile. „Proiectul cu iluminatul public va începe în două, trei săptămâni. Mai așteptăm un aviz de la Minister și vom da ordinul de începere a lucrărilor. În două săptămâni, va începe și execuția ștrandului de la stadion. La Casa de Cultură, se lucrează la proiect. În jurul datei de 1 iulie, speră să fie gata proiectul, apoi să obțină autorizația de construcție și să-i dăm drumul la treabă”, a mai anunțat Bejinaru, la Radio Infinit.

Vizualizări: 4,957

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: