Încă un primar face apel la prefect. "Vor duce gunoiul în pădure, la marginea apelor"

Problema ridicării gunoiului de pe raza județului Gorj a nemulțumit mai mulți primari. Edilii spun că nu mai au unde să ducă deșeurile și asta după ce activitatea depozitului de la Târgu Jiu a fost sistată. De exemplu, primarul de la Drăguțești afirmă faptul că a fost înștiințat că operatorul de salubritate nu va mai trece pe la casele cetățenilor să ridice gunoiul, iar acest lucru creează o situație neplăcută.

Scandalul gunoaielor din județul Gorj va lăsa zeci de mii de gospodării cu pubelele pline. Primarul din Drăguțești, Ion Popescu, consideră că o astfel de decizie i-ar putea determina pe oameni să arunce gunoiul pe unde apucă. În prezent, localitatea Drăguțești are contract cu firma Supercom.

”Dacă problema nu se va rezolva cât mai repede, comunele vor sta sub gunoi. Ce ar însemna ca din Drăguțești să nu se mai ridice gunoiul timp de o lună? Tomberoanele vor fi focare de infecție. Cetățenii vor ajunge să se ducă undeva cu acest gunoi, ori în pădure, ori pe marginea apelor”, a spus Popescu.

Primarul roagă instituțiile abilitate să se implice în rezolvarea rapidă a acestei situații. ”Rog instituțiile abilitate să facă ceva pentru rezolvarea situației cu groapa de gunoi. Am primit hârtie că nu se mai ridică gunoi din Drăguțești. Este o mare problemă pentru populație. Nici nu știu ce să le spun oamenilor”, a mai afirmat primarul Popescu.

Primăriile din județ nu vor să rezilieze contractul cu firma de salubritate, însă vor ca problema să fie remediată cât mai repede. ”Nu este o rezolvare rezilierea contractului și aș vrea să se rezolve pe o cale amiabilă. Nu putem să mărim nici taxele. O să fie o mare problemă. Trebuie să se ia măsuri de urgență”, a mai spus Popescu.

Primarii afectați de decizia Agenției de Protecție a Mediului de  suspendare a activității la groapa de gunoi de la Târgu-Jiu susțin în continuare că decizia stă în mâinile prefectului de Gorj, care ar trebui să convoace Comitetul pentru Situații de Urgență. Prefectul Răducan Morega le-a transmis deja că nu vede urgența, că din punctul lui de vedere este o chestiune comercială.

Vizualizări: 1,475

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: