Primar nemulțumit: Sănătatea oamenilor nu are culoare politică

Un primar din Gorj este nemulțumit de răspunsul primit de la Ministerul Dezvoltării la o solicitare de finanțare. Primarul din Bengești Ciocadia vrea să construiască un dispensar medical în comună și, după ce solicitarea de finanțare trimisă la Compania Națională de Investiții i-a fost redirecționată la Ministerul Dezvoltării, i s-a răspuns că va primi fondurile necesare atunci când vor fi bani.

Primarul din Bengești Ciocadia este foc și pară pe cei care împart banii pentru investiții. ”Eu știu că e pandemia, dar în pandemie se și muncește. Voiam să fac un dispensar comunal și am trimis la Compania Națională de Investiții solicitare de finanțare. Mi s-a spus că nu finanțează așa ceva și m-au redirecționat la Ministerul Dezvoltării. Acolo, probabil o funcționară din minister mi-a răspuns că, atunci când vor avea bani, îmi vor finanța investiția. Ce nu înțeleg ei acolo, la București, este faptul că sănătatea oamenilor și oamenii nu pot aștepta după ei. Mi se pare un răspuns dat în bătaie de joc”, a declarat Victor Geogia.

În acest moment, în comuna Bengești Ciocadia funcționează un dispensar medical într-o clădire construită în 1940, în care cândva a fost primăria. ”Avem un dispensar pe care l-am mai cârpit noi ca să poată funcționa. Vorbim de o clădire din 1940, unde pe vremuri a funcționat primăria. Avem un teren peste stradă cu toate utilitățile și voiam să facem acolo un cabinet la standarde europene, dar nu sunt bani la minister. Arată jalnic, l-am mai cârpit noi, am făcut grupuri sanitare, l-am racordat la apă, dar nu este ce trebui”, a mai spus primarul.

Victor Geogia ar avea nevoie pentru această investiție de aproximativ 2.000.000 de lei. ”Suntem pe lista de așteptare, dar până când, nu se știe. Eu aș vrea să-i întreb pe cei care alocă banii pentru investiții, cum de s-au găsit fonduri pentru stadioane în pantă, pentru pârtii nefuncționale sau dau cumva banii doar pe criterii politice. Trebuie să înțeleagă faptul că sănătatea nu ține de politică și nu are nici culoare politică”, a concluzionat primarul.

Vizualizări: 703

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: