Mănăstirea Lainici are nevoie de apă la păstrăvărie

Mănăstirea Lainici din județul Gorj are nevoie de o nouă sursă de apă subterană pentru alimentarea păstrăvăriei. Lăcașul de cult deține de câțiva ani șase bazine unde călugării cresc păstrăv pentru consumul propriu al mănăstirii. Din cauza secetei au mai fost probleme cu apa la mănăstire și de aceea se dorește găsirea unei noi surse de apă.

Starețul Mănăstirii Lainici caută soluții pentru a rezolva problema apei. În ultimii 8 ani s-a întâmplat mai mereu ca în perioadele de secetă lăcașul de cult să rămână fără apă. ”Problema apei este o problemă mondială și din ce am văzut în viitor această problemă se va agrava. Ne trebuie mai multe surse de apă. Noi avem surse de suprafață și de aceea ne dorim o sursă de apă subterană. Vrem să facem ceva prin cădere, să drenăm apă. Când e secetă se întâmplă să rămânem fără apă. Avem această problemă de 7-8 ani”, a precizat starețul Mănăstirii Lainici, Ioachim Pârvulescu.

Noua sursă de apă va alimenta și păstrăvăria mănăstirii. ”Păstrăvărie e prea mult spus. Avem și noi vreo șase bazine cu păstrăv, pentru că noi la mănăstire nu consumăm carne de animal și, ca să nu mai cumpărăm pește, am decis să creștem noi. Cred că avem bazinele de 3 ani și de asemenea trebuie și acestea alimentate cu apă”, a mai spus Ioachim Pârvulescu.

Vizualizări: 2,302

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: