Primar: Nu este normal să cerem la rectificare bani pentru cofinanţări

Primarul din Tismana, Marian Slivilescu, este critic cu primarii care cer bani la rectificare pentru cofinanţarea proiectelor de investiţii. Slivilescu a spus la Radio Infinit că nu este normal să te apuci de investiţii înainte de a avea banii prevăzuţi şi să speri apoi că banii vor veni de undeva. Primăria Tismana a prevăzut la începutul anului sumele pentru cofinanţarea proiectelor, dar ar putea avea probleme spre sfârşitul anului cu plata salariilor, a mai spus primarul localităţii.

Reporter: Cu ce speranţe aşteptaţi rectificarea bugetară? Ceilalţi primari spun că nu au bani pentru cofinanţarea proiectele de investiţii.

Marian Slivilescu: Nu poţi să spui că demarezi la începutul anului proiecte, mai ales pe investiţii, fără să asiguri cofinanţări. Cum să începi investiţia şi apoi să strigi că nu ai banii necesari. Mi se pare un lucru anormal. Nu am făcut parte din categoria celor care să zică: hai să promovăm investiţia, să o demarăm, că vom vedea noi, o să ne dea bani de undeva. Îmi pare rău, ştiu că unii dintre colegii mei nu vor digera prea uşor ceea ce spun, dar nu mi se pare normal. Trebuie să ne facem calculele de la începutul anului şi să ne încadrăm în ele. Acolo unde apar situaţii deosebite, unde sunt calamităţi, înţeleg să ceară bani. Dar, să ceri an de an bani că nu îţi ajung de salarii, de cofinanţări, mi se pare cel puţin nepotrivit, ca să nu spun mai mult.

Rep.: Puteau să asigure cofinanţarea din bugetul propriu?

M.S.: Nu poţi să spui că ai avut proiecte pe PNDL, ai asigurată finanţarea şi nu ai cota cu care trebuie să contribui, de 4%, şi spui că pui în pericol investiţia. Este cel puţin nepotrivită această afirmaţie, ca să nu zic mai mult.

Rep.: Unde credeţi că vor ajunge banii la rectificare?

M.S.: Cred că dezastrele care au avut loc în ultima perioadă de timp, legate de precipitaţii, de inundaţii, de distrugeri de drumuri şi poduri, vor îndrepta cu siguranţă sumele spre aceste zone greu încercate de ape. Sunt şanse mai mici să avem o suplimentare de fonduri către alte domenii de activitate.

Rep.: Veţi rezista din punct de vedere financiar?

M.S.: În ceea ce priveşte cofinanţările, sunt aprobate prin bugetul pe care l-am construit. În ceea ce priveşte salarizarea, avem ceva emoţii spre sfârşitul anului, mai ales prin faptul că sunt 92 de asistenţi personali în Tismana, care sunt consideraţi salariaţii noştri şi cărora trebuie să le asigurăm şi lor până în luna decembrie salariile. Aici sunt ceva lucruri de clarificat, fiindcă din câte ştiu eu ne lipsesc o parte din banii lunilor noiembrie şi decembrie.

Vizualizări: 1,482

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: