Primar: Nu mi se poate impune câți bani să dau pentru sport. Mai bine plec de la primărie

Un primar din Gorj este foarte deranjat de faptul că parlamentarii au votat ca 30% din bugetul aprobat anual pentru sport la nivelul fiecărei localități să meargă pentru susținerea programelor sportive dedicate copiilor și juniorilor. Florinel Țuilă, edilul  din Cătunele, consideră că nu îl poate obliga nimeni să investească în sport în condițiile în care la școli orele de educație fizică și sport sunt doar pe hârtie.

În aceste condiții, edilul preferă să renunțe la funcția de primar decât să i se impună cât să investească în sport la nivelul comunei. ”Eu am o echipă de fotbal în comună și o susțin anual, însă nimeni nu poate să mă oblige cât să dau de la bugetul local pentru sport. Asta este o prostie. Nu sunt de acord cu așa ceva și în aceste condiții mai bine plec de la primărie. Asta se întâmplă pentru că am trimis în parlament oameni fără cap. În loc să facă lucruri importante pentru țară stau să îmi spună mie cum să fac bugetul pe sport. Eu susțin echipa de fotbal dar și acolo sumele sunt modeste”, a declarat Florinel Țuilă

Edilul și explică de ce nu este de acord să aloce bani pentru susținerea programelor sportive pentru copii și juniori. ”Eu susțin echipa de fotbal și atât, în rest să facă orele de sport la școală, nu alte materii sau să stea degeaba și să mă oblige pe mine parlamentarii să investesc bani în lenea sau nepăsarea altora. Nu o să mai ieșim din mocirla asta. Orele sunt făcute cei drept pentru profesori nu pentru elevi, dar ce treabă am eu să dau bani pentru sportul pe care elevii nu îl fac la școală? Sunt ore și catedre pentru soția nu știu cui, sora altcuiva, și lista poate continua”, a mai spus Țuilă.

Vizualizări: 1,418

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: