Cum arată meniul pacienților din Spitalul Județean

Meniul bolnavilor Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu a fost îmbunătățit, susțin reprezentanții unității medicale. Alocaţia de hrană a fost mărită așa cum prevede legislația în vigoare și se acordă atât pentru asigurați, cât și pentru neasigurați.

Meniul zilnic este stabilit de compartimentul Dietetică.

"Majoritatea pacienților beneficiază de hrană în valoare de 22 lei pe ziua de spitalizare, sumă care acoperă cele trei mese. Această sumă crește în funcție de afecțiune, astfel că bolnavii de diabet sau cei oncologici, de exemplu, beneficiază de o normă de hrană de 33 lei pe zi. 

Nu lipșește carnea din meniul bolnavilor, iar acesta este diversificat și se schimbă zilnic, în funcție de indicațiile dnei. dr. Alina Boantă, medic specialist în diabet zaharat, nutriție și boli metabolice și ale asistenților dieteticieni și nutriționistului, angajați ai unității medicale în cadrul Compartimentului Dietetică. 

Pe site-ul unității medicale și în fiecare secție cu paturi este afișat meniul zilnic – https://www.spitalgorj.ro/pagina-pacientului/ meniu zilnic. Medicul curant decide de care regim alimentar va beneficia pacientul, în funcție de afecțiunile sale: regim comun, hidric, cardiac, regim hepatic, colecist, oncologic etc. 

Astăzi, de exemplu, la micul dejun, la regimul comun, pacienții au servit brânză, mușchi file, roșie, castravete, ceai și pâine, la prânz-ciorbă de zarzavat și fasole uscată cu oase, friptură pui (pulpă inferioară) cu pilaf de orez, salată de varză și chec. La cină vor servi pulpă de pui inferioară cu mâncare de spanac, o banană și ceai", a transmis conducerea SJU Târgu Jiu. 

Galerie foto












Vizualizări: 1,494

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: