Primar: Nu se justifică sumele pentru încasarea gunoaielor. Oamenii nu vor să plătească

Problema contractelor cu firmele de salubrizare continuă, la nivelul judeţului Gorj. După ce Polaris a impus un tarif de 11 lei/persoană, oamenii se declară nemulţumiţi şi nu vor să plătească.

 

Noul tarif, raportat la numărul de locuitori, a fost stabilit în urma recensământului. Situaţia este una dificilă şi la Bengeşti-Ciocadia, întrucât nu toţi oamenii declaraţi locuiesc efectiv în comună: „La recensământ oamenii şi-au trecut toate neamurile. Copilul care stă în Anglia, fata care locuieşte în Germania. La sfârşit, cei de la salubrizare, în baza recensământului, au trecut 2.800 de locuitori şi au trecut 11 lei de persoană. Acum ne scot ochii că le ia la tonă. Ieri am trimis omul meu de la mediu cu ei, ca să constate că nu s-a umplut maşina de gunoi, deci cam 6 tone. Şi ei facturează 8-9 tone. Să pună preţul, dar să îşi încaseze ei banii. Eu fac un serviciu, în care am un deserviciu. Mă înjură lumea  pe mine şi pe cei de la primărie, salariaţii mei au o grămadă de probleme şi trebuie să încaseze banii”, a declarat primarul comunei Bengeşti-Ciocadia, Victor Geogia.

Edilul afirmă că oamenii învinovăţesc primăria, deşi primăria nu încasează niciun comision: „Am vorbit şi cu alţi colegi primari. Oamenii nu au de unde să plătească şi nu vor să plătească. E o chestie grozavă. Ce să le facem, somaţii? Noi nu avem niciun comision, lumea zice că luam noi vreun ban. Nu luăm nimic. Noi am platit 14.500 lei şi am încasat 6.000 lei. Am încasat acum, cât au fost reduceri, dar nu o să mai încasam atât. ADIS-ul ar trebui să îşi încaseze singuri banii. Ei daca nu îşi primesc banii, ne blochează conturile. Am tot spus să căutăm o soluţie. Să facă ceva. Trebuiau făcute contracte cu oamenii”.

Victor Geogia mai spune că încearcă să găsească o alternativă la această situaţie: „Am vorbit cu primarul de la Cărbuneşti şi aş vrea să trec la Salubris, au 8 lei tariful, dar să vedem cum va sta situaţia. Nu se justifică atâţia bani, eu le-am propus să ia la două săptămâni de zile, pentru a reduce transportul, personalul. Să se facă nişte economii”, a adăugat primarul comunei Bengeşti-Ciocadia.

Vizualizări: 3,698

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: