Primar: Nu vom putea susține subvenția la gigacalorie

Vestea că gigacaloria s-ar putea scumpi îi pune pe jar pe cetățeni, dar și pe primari. În județul Gorj, municipiul Motru este orașul care ar putea avea de suferit din cauza acestui lucru.  Guvernul nu a mai alocat bani pentru susținere de anul trecut, primăria cerând circa 9 milioane de lei.

Primarul din Motru, Cosmin Morega, spune că nu are bani la bugetul local să susțină subvenția la gigacalorie, iar dacă guvernul nu va aloca banii necesari, totul se va răsfrânge asupra cetățeanului. 

”Nu am avut cum să susținem nici subvenția la gigacalorie. Niciodată bugetul local nu a putut face acest lucru. Mereu am solicitat la Guvern. De fiecare dată am primit mai puțini bani. Avem la această ora 11-12 miliarde (n.r. lei vechi) la subvenție. Până la finalul anului valoarea va mai crește, iar bugetul local nu poate susține așa ceva, în cazul în care Guvernul nu va mai aloca bani. Cetățeanul va fi nevoit să plătească, iar atunci va fi destul de rău. Asociațiile de proprietari nu vor putea recupera sumele și va încurca UATAA, care nu va primi sumele necesare. Indiferent de culoarea politică, guvernul aloca bani pentru pierderi induse și subvenții, dar noi încă mai așteptăm”, a spus primarul Cosmin Morega.

Gigacaloria la Motru este de circa 170 de lei pe persoană fizică, iar pentru cele juridice, suma este de 200 de lei. ”Cota era puțin mai mică din partea noastră pentru peroanele fizice, tocmai pentru ca acele sume să poată fi plătite de cetățeni. Oamenii nu aveau posibilitatea să-și plătească gigacaloria, mulți ajung la 400-500 de lei pe lună”, mai spune Morega.

Comparativ cu alte orașe, Motru are cel mai mic tarif la gigacalorie, iar cu toate acestea, situația UATAA Motru nu este una tocmai bună, iar cetățenii riscă să rămână în pragul iernii fără agentul termic.  

Vizualizări: 2,277

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: