Primar pentru o zi la Târgu Jiu, din greşeală

Gafă în redactarea unei sentințe judecătorești privitoare la validarea unui primar. Coman Aurariu a fost validat din greşeală primar la Târgu Jiu, în loc de Godineşti, unde a fost de fapt ales. Eroarea de redactare a fost îndreptată joi la Judecătoria Tg Jiu, într-o nouă şedinţă de judecată. „Admite cererea formulată de Biroul Electoral al Circumscripţiei 38 Godineşti, jud. Gorj. Validează alegerea domnului Aurariu V Coman, candidat din partea Partidului Social Democrat, în funcţia de Primar al Municipiului Tg Jiu, jud. Gorj, declarat ales în urma alegerilor din 05.062016 în Circumscripţia Electorală nr38 Godineşti, jud. Gorj. Cu apel în termen de 5 zile de la comunicare, ce se depune la Judecătoria Tg Jiu”, se arată pe portalul instanțelor de judecată, aceasta fiind prima sentinţă, ulterior rectificată.
Gafe similare au fost înregistrate însă și în domeniul penal, magistrații de la Judecătoria Novaci urmând să rectifice, probabil, în perioada următoare cele publicate greșit în hotărârile redactate de ei. Radu Șoacă a fost condamnat la 8 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de refuz sau sustragere de la recoltarea de probe biologice. Executarea a fost suspendată și înlocuită cu 2 ani ca termen de încercare. Șoferul, domiciliat în Baia de Fier, ar urma să presteze și ceva muncă în folosul comunității, dar nu e prea sigură o asemenea hotărâre atâta timp cât în decizia instanței se precizează că „pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Tomescu Ion va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei comunei Baia de Fier, judeţul Gorj sau Primăriei Oraşului Novaci, jud. Gorj, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare”.
O greșeală asemănătoare apare și într-un alt dosar al aceluiași complet care ieri a avut pe rol doar patru dosare. Ion Savu, zis și Dârleci, a primit și el o condamnare cu suspendare, înlocuită cu un termen de încercare de 2 ani, după ce s-a urcat băut la volan și fără să aibă permis. Un an, o lună și 10 zile i-au dat magistrații drept pedeapsă, iar ca bonus ar fi vrut să îl trimită și la muncă în folosul comunității, numai că hotărârea judecătorilor face referire la o cu totul altă persoană decât cea a inculpatului. „Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Romanescu Ion va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Oraşului Novaci, jud. Gorj, pe o perioadă de 70 de zile lucrătoare”, se arată în decizia judecătorească, inculpatul Romanescu Ion nefiind însă parte în dosar, așa cum în celelalte nu sunt nici Ion Tomescu sau Florin Cârciumaru.

Vizualizări: 720

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: