ALDE, tratat cu obrăznicie de PSD la Târgu Jiu

Noul Consiliu Local Târgu Jiu se va întruni miercuri, 22 iunie. Este prima şedinţă care are loc după validarea mandatelor de consilieri. Social-democraţii se bazează pe majoritatea cu PSRo, partidul condus de Marian Rotaru neridicând pretenţii pentru un post de viceprimar, aşa cum doresc cei de la ALDE. Viceprimarul Adrian Tudor susţine că protocolul încheiat la nivel naţional, între PSD şi ALDE, nu prevede decât un post de vicepreşedinte la Consiliul Judeţean pentru ALDE, nu şi unul de viceprimar, cum îşi doresc partenerii lor.
PSD refuză să cedeze un post de viceprimar unui partener de alianţă, deşi nu are majoritate la Târgu Jiu. Social-democraţii au 10 din cei 21 de consilieri şi preferă să se alieze cu PSRo, nu cu ALDE, dar fără să-i ofere nimic. „Punctul de vedere al Partidului Social Democrat este că ne dorim să păstrăm cele două funcţii de viceprimar la Târgu Jiu. Pentru majoritate există susţinere şi din partea PSRo, există un protocol de colaborare la nivelul întregului judeţ. Nu există pretenţii din partea PSRo, există doar un protocol de susţinere reciprocă în consiliile locale şi în consiliul judeţean, dacă ar fi cazul să primească şi dânşii un post de vicepreşedinte, dar acolo este altă situaţie”, a precizat Tudor.
Acesta susţine că protocolul încheiat la nivel naţional, între PSD şi ALDE, nu prevede decât un post de vicepreşedinte la Consiliul Judeţean pentru ALDE, nu şi unul de viceprimar, cum îşi doresc partenerii lor. „Până în acest moment, nu a existat nici o întâlnire cu cei de la ALDE pentru a discuta aceste aspecte. Cunoaştem dorinţa dânşilor de a avea un post de viceprimar, din declaraţiile făcute în spaţiul public. Într-adevăr, la nivel naţional, există un protocol între PSD şi ALDE, dar face referire strict doar la funcţii din cadrul Consiliilor Judeţene, unde PSD trebuie să facă echipă cu ALDE, iar ALDE primeşte un post de vicepreşedinte”, spune Tudor, deşi realitatea este că PSD nu are majoritate nici la municipiu, nici la judeţ.
Noul consiliu local se va întruni pe 22 iunie, iar până atunci trebuie făcute negocierile. Social-democraţii spun că puteau întruni Consiliul Local şi mai devreme, dar partidele politice nu au publicat, în Monitorul Oficial, situaţiile financiare cu cheltuielile din campania electorală. „Ne dorim ca în data de 22 iunie, miercuri la ora 12.00, să întrunim consiliul local în noua formulă. Aşteptăm, conform legii, ca toate partidele politice care au atins pragul electoral la alegerile locale să-şi publice în Monitorul Oficial situaţia financiară a cheltuielilor din campanie”, a declarat viceprimarul Adrian Tudor.

Vizualizări: 1,622

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: