PSD-UNPR-ALDE nu vor depune moţiune de cenzură

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi că PSD-UNPR-ALDE nu vor depune moţiune de cenzură împotriva Guvernului Cioloş pentru că acest lucru ar putea duce la alegeri anticipate, menţionând că cele trei partide vor monitoriza în cotinuare Executivul.

”Am avut astăzi o întâlnire în conducerea alianţei privind oportunitatea depunerii unei moţiuni e cenzură. Din analiza noastră are reieşit că într-adevăr o moţiune de cenzură dacă ar trece, ceea ce este foarte posibil, ne duce la alegeri anticipate, care s-ar putea desfăşura în octombrie pentru că aproape sigur preşedintele Iohannis nu va desemna un candidat de prim-ministru dintre persoanele pe care noi le putem propune. Şi deocamdată nu vom face acest gest în aceste zile, în schimb rămâne monitorizarea permanentă pe guvern şi nu este exclus că, dacă apare un derapaj serios, un derapaj puternic, să nu mai avem această rezervă generată de anticipate, care ar fi mai devreme cu o lună decât cele la termen şi vom putea depune acea moţiune de cenzură”, a spus Liviu Dragnea, la sediul PSD.

La rândul său, copreşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat că, deşi există motive solide pentru depunerea unei moţiuni de cenzură, s-a decis să se renunţe la aceste demers deoarece cele trei partide îşi doresc să ajungă la putere în urma unor alegeri. (A.A.)

Vizualizări: 330

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: