Ponta vrea şefia deputaţilor. Dragnea nu ştie dacă să îi pună „ciocănelul în mână”

Fostul premier Victor Ponta ar urma să își anunțe oficial marţi candidatura pentru șefia Camerei Deputaților după ce, de luni, Valeriu Zgonea nu mai ocupă funcția respectivă. Deputatul de Târgu Jiu și-a manifestat public interesul pentru acest post în condițiile în care, până acum, părea că ar dori să ocupe o asemenea funcție doar pentru că i-o cer colegii din partid.

PSD are marţi o ședință a Comitetului Executiv Național, în cadrul căreia se va discuta despre cine îi va lua locul lui Zgonea, Ponta urmând să facă un anunț oficial pe această temă. „Am discutat cu domnul Dragnea astăzi despre şefia Camerei Deputaţilor. I-am spus că intenţionez şi mâine la CExN şi miercuri la grup să-mi depun candidatura. Am discutat cu foarte mulţi colegi care mi-au zis că e bine pentru PSD şi pentru Parlament acest lucru şi o să vedem ce se întâmplă la vot", declara Ponta ieri la Parlament, interesul acestuia pentru șefia Camerei Deputaților producându-se în contextul în care, cu câțiva ani în urmă, parlamentarul de Gorj figura în topul aleșilor care nu prea trec pe la locul de muncă.
Liviu Dragnea nu s-a arătat prea entuziasmat de interesul lui Ponta de a deveni urmașul lui Zgonea. Pe lângă faptul că a comentat că „dacă s-a autopropus, nici nu trebuie să mai votăm”, șeful PSD a spus că el va avea ultimul cuvânt în nominalizarea pe care o va face partidul. După ce a stat la coadă la DNA pentru a intra la audieri alături de alți colegi din PSD, Dragnea a precizat că președintele partidului răspunde pentru o astfel de funcție și, ca urmare, el va lua decizia finală. Liderul social-democrat a menționat că prioritară pentru el și PSD este de acum încolo viitoarea campanie electorală, cea pentru alegerile parlamentare, ceea ce îl face să nu îl susțină la șefia Camerei Deputaților pe cel cu care ar vrea să meargă cel mai mult în campanie. „Eu îl pun pe fiecare la locul lui. Ca într-o echipă. Dacă eu am nevoie de cineva să meargă cu mine în campanie, să meargă cu mine în campanie electorală, nu o să îi pun ciocănelul în mână la Cameră să stea să dea cuvântul la parlamentari'', a explicat Dragnea, care a precizat că el nu vrea să devină al treilea om în stat.

Vizualizări: 603

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: