Primar: Problema este la guvernanţii care ne reprezintă. Primarii au făcut tot ce au putut

Primarul comunei Slivilești, Sorin Bucurescu, spune că se va închide Complexul Energetic Oltenia, fără se găsească o variantă alternativă.

 

Atât PSD cât și PNL trebuie să-și asume lichidarea mineritului, având în vedere situaţia actuală.

Edilul spune că adevăraţii vinovaţi sunt cei de la guvernare, care nu se gândesc la oamenii care vor rămâne fără locuri de muncă: „Nici vorbă de conservare. Conservarea, aşa cum spuneau mai mulţi specialişti din minerit, înseamnă închidere, nimic altceva. Ştim cu toţii. Se va distruge, nu se va mai pune nimic în loc. Din păcate se vor duce locurile de muncă. Satele din judeţul Gorj vor fi din ce în ce mai nepopulate. Au mai rămas doar câţiva bătrâni, câţiva pensionari. Asta este realitatea. E greu de recunoscut pentru că cele două mari partide sunt la putere. Să îşi asume. România este o ţară frumoasă şi destul de bogată. Problema esenţială este cine ne reprezintă, mă refer la guvernanţi. Noi primarii am făcut tot ce am putut”, a transmis Sorin Bucurescu, într-un interviu la Radio Infinit.

Primarul susţine că tinerii rămaşi vor pleca: „E clar, vor pleca din ce în ce în ce mai mulţi. Nu o să mai aibă cine pleca. Făcuseră acel pas, acum câţiva ani de zile, cu acele angajări. Să ştiţi că s-a cunoscut, câteva zeci din fiecare sat. Am vazut copii mulţumiţi. Chiar dacă s-a întâmplat nenorocirea aia care nu trebuia să se întâmple, o mare parte din ei sunt mulţumiţi că au un ban în buzunar. Oamenii îşi doresc să aibă un serviciu în judeţul Gorj, îşi doresc să lucreze, din păcate nu au unde. Nu se investeşte. Nu este o minte luminată să investească cumva în agricultură. Să se dea utilaje, să se dea subvenţii, să vedem tot felul de ferme în judeţul Gorj. Că teren există. Nimeni nu este ajutat cu nimic. Trebuie să vină străinii cu bani că la noi guvernul nu ştie să ajute oamenii care îşi doresc să muncească”.

De asemenea, Sorin Bucurescu afirmă că celelalte judeţe se dezvoltă, în vreme ce Gorjul stă pe loc și că guvernanții ar fi trebuit să realizeze ce fac atunci când au prins în PNRR închiderea mineritului: „Dacă acele jaloane (din PNRR) sunt imposibil de atins, de realizat. Dacă condiţiile puse atunci au fost fără cap. Una dintre condiţii era şi închiderea mineritului. Atunci trebuia pus piciorul în prag. Discuţiile care au fost purtate la vremea respectivă a venit momentul să fie puse în practică, pentru a primi banii respectivi. Ori acum ne-am dat seama că sunt foarte greu de pus în practică. Rămân oamenii fără loc de muncă, mă refer strict la judeţul Gorj. Şi nu-mi convine când văd în alte judeţe cât se construieşte şi câte locuri de muncă sunt create. Dar repet, noi suntem vinovaţi. Noi toţi că am aşteptat ani de zile, crezând că se va schimba ceva.

Vizualizări: 1,012

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: