Primar: Situaţia este foarte gravă. Este un gol sub asfalt

Cutremurele din Gorj au afectat şi infrastructura rutieră. Un pod din comuna Aninoasa poate să se prăbuşească în orice moment.

Aproximativ 50 de familii riscă să rămână izolate, podul fiind singura cale de acces. Autorităţile au luat măsuri de precauţie: „Situația este foarte gravă, deoarece structura de rezistență a acestui pod a fost grav avariată. S-a accentuat cu aceste cutremure. Culeele podului sunt crăpate destul de consistent, pe de o parte. Pe de altă parte, sub structura rutieră a apărut un gol. Structura rutieră mai este ținută doar de niște țevi, pe care le-am observat. Este un gol sub asfalt ca să zic așa. Există posibilitatea ca acest pod să se prăbușească oricând. Noi am luat măsuri de când a început această problemă cu podul. S-a restricționat circulația autovehiculelor de peste 3,5 t și tot ceea ce e necesar, însă sperăm să obținem pe situații de urgență finanțarea. Din resursele noastre financiare nu avem posibilitatea să acoperim cheltuielile necesare reabilitării acestuia. Practic trebuie înlocuit podul. Există riscul să rămână familii izolate. Nu există o cale de acces alternativă a populației din zona respectivă. Singura cale de acces este peste acest pod”, a declarat primarul comunei Aninoasa, Ilie Petroi, într-un interviu la Radio Infinit.

Investiţia se ridică la peste 1,7 milioane de lei. Edilul a făcut deja demersurile şi speră să primească fondurile necesare cât mai repede.

Vizualizări: 3,117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: