Primar: Sper să recuperez banii de la guvern

Starea de urgență și măsurile impuse pentru a stopa răspândirea coronavirusului în județul Gorj au făcut găuri în bugetele locale. Fie că au trebuit să asigure hrana celor aflați în izolare sau să facă acțiuni pentru limitarea contaminărilor, autoritățile locale au cheltuit bani care nu erau prevăzuți. În felul acesta unele investiții trebuie amânate, însă edilii speră să primească banii cheltuiți înapoi.

Primarul din Bumbești-Jiu a pierdut șirul cheltuielilor provocate de coronavirus. Deși până acum nu a făcut un calcul exact, edilul susține că s-au cheltuit foarte mulți bani de când a început nebunia. ”Am cheltuit foarte mulți bani de la bugetul local cu starea aceasta de urgență. Am montat dispozitive pe bază de alcool în fiecare scară de bloc, am dezinfectat trotuarele cu atomizoare și cu detergent, iar străzile cu un utilaj pe care l-am adaptat situației actuale. Facem acest lucru săptămânal de când a început nebunia aceasta, deși nu am avut nicio suspiciune. La aceste cheltuieli se adaugă și cele cu persoanele aflate în izolare cărora le-am asigurat trei mese pe zi și alte nevoi. Vreau să vă spun că la Bumbești-Jiu este o dinamică a celor care intră și ies din izolare și am depășit 100 de persoane”, a precizat Constantin Bobaru, primarul din Bumbești-Jiu.

Autoritățile locale speră să recupereze măcar o parte din banii cheltuiți. ” Nu am făcut încă un calcul exact al cheltuielilor, dar o să facem pentru că s-au strâns foarte multe și sper să recuperăm măcar o parte din bani, cum ni s-a promis. Sper să primim măcar banii pe care i-am cheltuit cu hrana persoanelor izolate. Sumele vor veni de la Ministerul Sănătății prin DSP, dar deocamdată nu se știe nimic. Avem nevoie de acești bani, pentru că noi nu am prevăzut aceste cheltuieli și aveam niște investiții în plan și acum ne gândim dacă ne apucăm de ele sau le amânăm pentru anul viitor”, a mai spus primarul din Bumbești-Jiu.

Vizualizări: 2,491

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: