Reclamat la Poliție după ce a dus mâncare unor bătrâni din comună

Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită! A simțit-o pe pielea lui un localnic din comuna gorjeană Cîlnic, care s-a trezit chemat la Poliție să dea explicații după ce a ajutat câțiva bătrâni. Și cei care au primit mâncare de la acesta au fost invitați la Poliție, dar oamenii legii s-au răzgândit și i-au anunțat apoi că le vor lua declarații acasă.

Totul s-a întâmplat după ce un localnic a dus mâncare și apă unor bătrâni din comună. A postat apoi câteva fotografii pe Facebook de la acțiunea sa caritabilă și s-a trezit reclamat la Poliție și acuzat că și-ar fi făcut campanie electorală. La scurt timp, și cei care au primit alimente de la acesta au primit invitații să meargă la Poliție în calitate de martori. „Mie mi-a dat două pâini, un bax de apă și un sac de cartofi. M-a mai ajutat și în trecut. Acum am primit o invitație să merg la Poliție, ca martor, să dau declarații. De ce și pentru ce? Nu știu! Zic că ne-a dat mită electorală sau cum se numește, dar nouă nu ne-a spus nimeni să votăm cu cineva. Eu am vrut să merg la Poliție, dar a venit un domn polițist și mi-a spus că nu mă mai duc la post, că o să vină ei să ne ia declarațiile acasă? Nu știu când”, a spus o bătrână. „Și mie mi-a adus niște mâncare, niște măști, cartofi. Am primit hârtie să merg la postul de Poliție, că asta ar fi fost mită să-l alegem. Asta ne trebuia nouă acum? După ce că pică și casa pe noi de săraci ce suntem”, s-a întrebat o altă femeie din sat.

Daniel Pupăzan, cel care a fost reclamat după ce a împărțit cartofi și apă mai multor localnici, susține că a rămas stupefiat când a primit invitația la postul de Poliție. „Am făcut rost de niște alimente, de niște apă, pâine, cartofi și am mers la oamenii care erau afară, la porți. Le-am oferit și măști, le-am dat adeverințe prin care să poată să iasă din casă, să își facă cumpărături. Pe teren, am observat tot felul de cazuri pe care le știam, mai cu probleme, oameni lăsați de izbeliște, în vârstă care nu sunt ajutați”, a spus bărbatul.

Mult mai surprinzător a fost faptul că și bătrânii au fost invitați la post, însă polițiștii au trecut apoi pe la fiecare persoană și au anunțat că nu mai meargă oamenii la Poliție, căci urmează să li se ia declarațiile acasă. Asta tocmai pentru ca oamenii să fie protejați aflându-ne în plină pandemie de coronavirus, iar ei sunt cei mai vulnerabili în această perioadă în care le este recomandat să stea cât mai mult timp în casă. „M-am trezit cu o plângere, un dosar penal cum că am oferit mită electorală prin alimentele pe care le-am dat. Am aflat acum că oamenii care au primit alimentele au fost chemați la Poliție să dea declarații. Este supărător să chemi acum bieții bătrâni să dea declarații. Cum se poate să mă ia pe mine? Mai există vreun caz în țara asta când cineva vrea să ajute este luat la întrebări de Poliție? Pe la acești oameni, nu a trecut nimeni să îi întrebe dacă au nevoie de ceva”, a mai spus Daniel Pupăzan.

Galerie foto



Vizualizări: 5,119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: