Primar: Sunt foarte supărat. Ne-au lăsat cu gunoiul în comună

Revoltă mare în rândul cetățenilor unei localități din Gorj. Este vorba despre localitatea Drăguțești, acolo unde gunoaiele nu s-au mai ridicat de 2 zile. Primarul Dumitru Popescu spune că este supărat foc pe unul dintre reprezentanții Consiliului Județean Gorj, afirmând că i s-a comunicat la finalul săptămânii trecute că ar fi necesară o majorare de tarif, altfel gunoiul nu se mai poate ridica.

Popescu mai afirmă faptul că sunt mulți oameni bolnavi, iar în contextul actual epidemiologic, nu este normal ca cetățenii să stea cu gunoaiele pe la porți.

”Sunt foarte supărat. Nu este vorba despre politică, ci despre politica unei comune. Cetățenii din Drăguțești sunt batjocoriți de o firmă care a făcut contract într-o perioadă dificilă. Avem contract cu Supercom, dar facem parte din ADIS. Ne-au lăsat gunoiul în comună. Sunt cetățeni care și-au plătit dările și au scos tomberoanele la porți, dar nu le-au ridicat. Vineri, un reprezentant de la Consiliul Județean și unul de la Supercom vin și și ne propun să mărim puțin prețul la gunoi că ei nu-l mai pot ridica. Nu au venit cu vreo adresă oficială. Legal nu mai avem voie să mărim prețul. Cred că o să ajungem în instanță cu asta, nu știu. Oamenii sunt bolnavi, este pandemie și ce facem? Rămânem cu gunoiul? Își permite un domn de la CJ să îmi spună că nu am mers la domnul prefect. De ce? Să punem presiune pe dânsul să dea drumul la groapa de gunoi? Nu se poate așa ceva”, a spus primarul Dumitru Popescu.

Contractul cu Supercom a fost încheiat în urmă cu câteva săptămâni, spune primarul. Prețul pe lună la o gospodărie este de 16 lei, iar pe persoană 9 lei cu TVA inclus. Firmele scot din buzunar 100 de lei pe lună.

”Este un preț destul de mare. Nu mai putem ridica prețurile la oameni, nu merge, nu justificăm acest lucru. Au venit cu propuneri, dacă nu mărim ne lasă cu gunoiul. Suntem în țara lui Papură Vodă. Ce or fi zis, să mai pună presiune pe noi și să le mai dăm niște bani. Știm și noi cât costă transportul. Dar ei ce fac acum? Pun presiune pe primari și pe comunele amărâte. Dacă majorăm, o să fim buni de plată. Am muncit o lună să facem curat, acum este un dezastru, focar de infecție. Nu vreau decât să își respecte acel contract”, a mai declarat Popescu.

Primarul spune că va face o adresă și la Garda de Mediu Gorj.

Vizualizări: 2,076

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: