Primar: Sunt oameni lași și nu au curajul să spună oamenilor ce au promis

Primarul din Motru, Cosmin Morega, îi critică pe șefii din Complexul Energetic Oltenia, din ultimii 15 ani, și asta pentru că ar fi distrus zona Motru cu bună știință, fără a face ceva benefic pentru zonă. Edilul a spus în cadrul unui interviu la Radio Infinit că mineritul o să dispară până în anul 2025, afirmând că este un act de lașitate al celor responsabili cu acest lucru.

Reporter: Va mai exista mineritul până în anul 2025?

Primar: Am spus-o și o spun. Mineritul nu va mai exista până în anul 2025. Toată lumea spune 2030 sau 2035, vorbe aruncate în vânt. Atât timp cât reprezentanți ai guvernului mi-au spus că într-un an trebuie să uităm cărbunele, ce putem să înțelegem? Am solicitat bani pentru salvarea UATAA, însă nimic. Se va termina puterea cărbunelui. Din păcate, acești oameni care ar trebui să spună oamenilor ce au de gând în următorii 2-3 ani nu o fac. Sunt oameni lași și nu au curajul să își asume ce au promis în alte părți și nu îi interesează de zonă sau de locuri de muncă. Doar de portofolii îi interesează. Nu va mai avea viitor nimic ce este pe bază de cărbune.

Reporter: La ce vă așteptați în următorii ani în zona Motru?

Primar: Vor fi probleme sociale, mișcări sociale și vor fi lucruri negative asupra întregului județ. Nu a venit nimeni cu o paralela pentru minerit. Eu am o supărare pentru cei care au condus mineritul ani de zile și au fost din zona Motru. Am fost la o întâlnire pentru a solicita clădiri sau terenuri, însă am constatat că nu sunt proprietari. Mai au și litigii. Au fost oameni pe care nu i-a intersat nimic. Au făcut orice pentru a le fi bine doar lor, atât.

Reporter: Din Planul de Redresare și Reziliență, credeți că vor ajunge ceva bani pentru Motru?

Primar: Nu va ajunge nimic. Acei bani vor ajunge la IMM-uri, la firme care cunosc deja ce vor avea de făcut. Vedem că dintr-o sumă mare a rămas negrul de sub unghie. Nu va ajunge nimic palpabil care să dea viață localităților din Gorj. Va fi praf în ochi. Singura variantă de dezvoltare este încredere în IMM-urile noastre locale. Statul nu îi va ajuta, trebuie să se dezvolte ei singuri.

Reporter: Va fi Motru cea mai mare localitate din județ afectată?

Primar: Da! Nu au făcut nimic pentru Motru. Au fost șefi la CEO de aici, însă nu au făcut nimic. Au vândut Motru pentru promisiuni și pentru binele lor. Sunt oameni care după 30 de ani nu au ulița pietruită. Unde au fost acei lideri? Nu se poate așa ceva. Să vezi că nu ai oameni angajați din zona ta, incredibil. CEO este dator la oameni, nu invers. Sunt revoltat că îi ridicăm în slăvi pe cei care nu merită. S-au ascuns pe după funcțiile pe care le-au avut.  

Vizualizări: 5,824

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: