Cea mai mare și spectaculoasă pasăre din Europa ar putea fi admirată în Gorj

O specie dispărută din România ar putea fi readusă în țara noastră. Vorbim despre dropie, considerată cea mai mare și cea mai spectaculoasă pasăre de pe continentul nostru. Ultimele consemnări ale existenței ei în țara noastră fiind în anii 1950-1960.

Senatorul Ion Iordache a anunțat că a fost cu câțiva specialiști din Ministerul Mediului, în Ungaria pentru că țara noastră vrea să pună la punct un proiect istoric care ar putea readuce dropia în România. Acesta urmează să fie finanțat cu bani europeni. 

Iordache vrea ca Gorjul să fructifice această ocazie și să aduca dropia și aici. 

"Dropia a dispărut din majoritatea statelor europene și este protejată de lege ca specie pe cale de dispariție. Împreună cu specialiști din Ministerul Mediului, reprezint România în cadrul unei vizite în Ungaria menită să pună bazele unui proiect istoric pentru țara noastră. 

În aceste zile am fost într-o vizită de documentare în rezervația de dropie Hortobagy și am pus bazele unuia dintre cele mai îndrăznețe proiecte din acest domeniu: repopularea cu dropie a României.

Pasionații știu cât de important este acest demers pentru noi și generațiile viitoare, dar și ce beneficii va avea țara noastră ca urmare a implementării acestui proiect. 

Fondurile necesare vor fi alocate din bani europeni și documentația va fi elaborată de Ministerul Mediului. Îmi doresc ca și Gorjul să fie parte din acest proiect și să fructificăm cât mai mult posibil din această oportunitate", a fost mesajul senatorului Ion Iordache.

Galerie foto



Vizualizări: 4,192

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: