Primar: Unitățile de învățământ sunt pregătite pentru începerea anului școlar

Pregătirile pentru începerea noului an școlar au intrat în linie dreaptă la Motru. Lucrările realizate la mai multe unități de învățământ din Motru au fost finalizate, iar autoritățile locale au avut o ultimă discuție cu cei implicați în organizarea începutului de an școlar.

Mai multe unități de învățământ din Motru au fost în șantier, dar din fericire lucrările au fost finalizate la timp, ca noul an școlar să înceapă în condiții bune.

”Am avut în desfășurare un proiect realizat prin PNDL 2 în valoare de 1.500.000 de lei în cadrul căruia s-a făcut izolarea exterioară, s-a refăcut alimentarea cu energie electrică, s-au realizat lucrări de termoizolație, la instalațiile de fum, reparații și igienizări la Grădinița nr. 1, la Grădinița nr. 7 și la Școala Generală nr. 1. A fost nevoie să mai suplimentăm de la bugetul local această lucrare, pentru că atunci când a fost realizat proiectul nu s-a prevăzut suficient și nu mai aveam bani pentru igienizări. Mai mult decât atât, la Grădinița nr. 1 a trebuit să schimbăm și jgheaburile care aveau peste 30 de ani și ne băteam joc de restul investiției dacă mai continuam cu ele. Lucrările au început în decembrie și sunt realizate în proporție de 99%”, a declarat Cosmin Morega, primarul din Motru.

A avut loc și o întâlnire cu toți factorii de decizie, care răspund de începerea noului an școlar.

”Am avut o întâlnire cu toți directorii instituțiilor de învățământ de pe raza municipiului Motru, reprezentanți ai Prefecturii, ISJ, Poliției, Jandarmeriei, unde am dezbătut și pus la punct probleme ce vizează începerea anului școlar pentru preșcolari și școlari în condiții optime din punct de vedere administrativ, sanitar cât și educațional. Din discuțiile purtate am observat dorința tuturor celor prezenți de a începe fizic anul școlar, cu toții dând asigurări ca sunt pregătiți, iar micile lipsuri vor fi remediate pana la data începerii efectiv a anului școlar”, a mai declarat Cosmin Morega.

Anul școlar va începe pe 13 septembrie, cu prezență fizică dacă rata de infectare cu coronavirus este mai mică de 6 cazuri la mia de locuitori în 14 zile.

Vizualizări: 914

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: