Câţi bani vor primi profesorii evaluatori de la Bac

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) au precizat că la nivelul județului Gorj sunt aproape o mie de cadre didactice angrenate în evaluarea lucrărilor. Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, a stabilit sumele pe care le vor primi profesorii implicaţi în examenele naționale de Bacalaureat.

Potrivit ordinului de ministru, profesorii evaluatori vor primi între 4,3 lei pentru fiecare lucrare evaluată la Evaluarea Națională și 5,6 lei per lucrare în cazul examenului de Bacalaureat. Cert este că profesorii evaluatori nu vor putea corecta mai mult de 100 de lucrări fiecare, spun reprezentanții ISJ Gorj. Sume ceva mai mari vor primi membrii comisiei, președinții și secretarii. Astfel, președintele unei comisii dintr-un centru de examen va primi 558 de lei, un vicepreședinte, secretar sau membru va primi 383 lei, iar un asistent va primi 33,6 lei pe zi. Sume și mai mari vor primi președinții centrelor zonale de evaluare, respectiv 849 lei, vicepreședintele 485 lei, secretarul 419 lei, membrul 383 lei, iar profesorul evaluator 5,6 lei pentru fiecare lucrare corectată. În cazul comisiilor județene de soluționare a contestațiilor la examenul de Bacalaureat, vicepreședintele va primi 485 de lei, secretarul și membrii câte 383 lei, iar profesorul evaluator 5,6 lei pentru fiecare lucrare evaluată. ”În județul Gorj sunt în jur de 1.000 de cadre didactice angrenate în desfășurarea examenului de Bacalaureat. Fiecare lucrare este evaluată de câte doi profesori și fiecare nu va putea corecta mai mult de 100 de lucrări. Pentru Evaluarea Națională sunt peste 200 de profesori evaluatori, 100 la matematică și 100 la limba și literatura română”, a spus Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

Cât privește Evaluarea Națională, președintele comisiei din cadrul unității școlare va primi 242,5 lei, membrii 207 lei, iar asistenții 28,4 lei pe zi.

Vizualizări: 198

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: