Fostul subprefect a lăcrimat la terminarea mandatului

Virgil Drăgușin a fost instalat vineri în funcția de subprefect al județului Gorj în prezența ministrului delegat pentru Cercetare Științifică și Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu. Acesta i-a luat locul lui Sorin Arjoca, care este acum inspector guvernamental.

Deși știa de mai bine de două luni că va fi subprefect de Gorj, Virgil Drăgușin a ținu foarte bine ascuns acest lucru. Președintele Consiliului Județean, Ion Călinoiu, a precizat faptul că numirea lui Drăgușin este una politică, dar a ținut să-i spună că de vineri va lucra într-o instituție depolitizată.

Arjoca s-a despărțit de Prefectură cu lacrimi în ochi. Vizibil emoționat, Sorin Arjoca le-a mulțumit celor cu care a colaborat în timpul cât a fost subprefect de Gorj. Acesta este acum inspector guvernamental. „Aproape îmi dau lacrimile pentru că ați spus vorbe foarte frumoase despre mine, nu pentru că plec de aici. Îmi cer scuze, dar sunt emoționat”, a spus Arjoca.

Teodorescu credea că pleacă primul

Claudiu Teodorescu, prefectul Județului Gorj, a recunoscut că a învățat administrație de la Sorin Arjoca și credea că va pleca din această instituție înaintea subprefectului. Mai mult decât atât, a precizat și faptul că Arjoca nu va fi inspector guvernamental o perioadă prea lungă de timp. „Vreau să-i mulțumesc domnului Arjoca pentru colaborarea pe care am avut-o, pentru că am avut multe de învățat de la dumnealui. Deși la început nu credeam că eu o să asist la schimbarea dumnealui, ci credeam că o să plec eu înaintea dumnealui. I-am demonstrat că pot fi un elev foarte bun în ale administrației. Faptul că domnul Arjoca va fi inspector guvernamental, dar nu pentru mult timp, îi va avea posibilitatea să-și îmbunătățească cariera”, a precizat Claudiu Teodorescu.

Mihnea Costoiu, confundat cu premierul

Autoritățile județene se pare că duc dorul vremurilor în care premierul Victor Ponta venea la Târgu-Jiu. Așa se explică faptul că Ion Călinoiu l-a numit prim ministru pe Mihnea Costoiu, ministrul delegat  pentru Cercetare Științifică și Dezvoltare Tehnologică, la instalarea noului subprefect.  Călinoiu și-a început discursul cu „Bine ați venit, domnule prim ministru”, greșeală sesizată atât de Mihnea Costoiu, dar și de prefectul Claudiu Teodorescu. Victor Ponta este așteptat la Gorj după aproximativ un an de la campania electorală pentru a participa la deschiderea anului școlar.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: