Primăria, acuzată că blochează afacerile din str. Victoriei. Mai puţin una!

Zeci de proprietari de magazine de pe strada Victoriei și numeroși locatari din zonă sunt supăraţi după ce autorităţile au interzis oprirea autovehiculelor pe un sens de mers. Indicatoarele au fost deja montate, iar o mulţime de şoferi au fost sancţionaţi până acum. Patronii spun că au pierdut mare parte din clienţi şi că afacerile lor sunt sortite falimentului. Un patron spune că a luat până acum 9 amenzi. Oamenii au înaintat numeroase petiții la primărie și la alte instituții, arătundu-și astfel nemulțumirea. Autoritățile spun că vor reanaliza situația săptămâna viitoare.

 Autorităţile au montat indicatoare care arată că oprirea autovehiculelor este interzisă în intervalul 7-19 pe strada Victoriei, pe sensul de mers de la Nord la Sud, pe tronsonul care pleacă din strada 30 Decembrie până la intersecția cu strada 1 Decembrie 1918. Adică undeva de la sediul societății Edilitara până la benzinăria Petrom. Proprietarii de magazine din zonă, dar și locatarii au făcut petiții pe care le-au transmis atât la primărie cât și la celelalte instituții abilitate, arătând că această măsură este una discriminatorie, că sunt defavorizați și că vor fi nevoiți să-și închidă afacerile. Autoritățile au motivat aplicarea acestei măsuri prin necesitatea fluidizării traficului în zonă, fiind vorba de una dintre cele mai aglomerate străzi din municipiu. "Noi lucrăm cu lucruri mari, nu cu lucruri mici. Sunt dimensiuni mari, foarte grele, nu am cum să trec strada. Oprirea interzisă este pe toată porțiunea și dincolo au lăsat... Atunci trebuie să oprim aici și luăm amenzi. Clienții nu mai pot opri și de obicei nu se mai întorc, se duc acolo unde pot opri. E o problemă care i-am explicat-o și domnului primar și a rămas ca în tren. Probabil vom da faliment", a spus Romeo Alexe, proprietarul unui magazin de tâmplărie PVC, deschis în zonă încă din 1998.

 „Urmează să dăm angajaţii afară. Eu am opt”

Oamenii de afaceri au cerut autorităţilor locale să le creeze parcări în zonă dacă oprirea autovehiculelor este interzisă. "Am depus petiții la inspectorat, la Gardieni, la primărie, peste tot. De anul trecut au luat această măsură. Avem magazine toți, ne afectează, nu mai vin clienții, ne-au amendat, eu am luat nouă amenzi. Urmează să dăm angajații afară, eu am opt. Să se ia măsuri să ne facă parcări pe toată Victoria, cu plată, cu neplată, să găsească o soluție primăria. Până acum nu a găsit", a spus proprietarul unui magazin de obiecte sanitare.

Atât oamenii de afaceri, cât și locatarii spun că nu au fost consultați înainte de a se lua o astfel de măsură. Fiecare dintre aceștia are argumente pentru ca oprirea să nu fie interzisă pe acel sens de mers. "De fiecare dată ar trebui atunci când vin la mama să intru cu mașina în curte. Ar fi o soluție, dar este destul de greoaie pentru că sunt și eu în vârstă și am probleme de sănătate, de fiecare dată să deschid poarta. Vin cam de 2-3 ori pe zi, câte 15-30 minute, să o văd pe mama care este bolnavă, sub îngrijirea cuiva. Este o măsură proastă", a explicat Octavian Țundrea.   

 Ce spun autorităţile

Responsabilii din primăria Târgu Jiu spun că această măsură a fost luată de o comisie din care fac parte mai multe instituţii. "Tot ce înseamnă restricţii de circulaţie, deciziile se iau împreună cu Poliția Rutieră în cadrul unei comisii de circulaţie. Nu este o restricție pe care o stabilește primăria Târgu Jiu. Toate aceste discuţii au loc în cadrul comisiei unde sunt reprezentanţi ai Poliţiei Rutiere, ai RAR și ARR. Toate deciziile se iau în funcție de studiul de trafic pe care primăria îl face la anumite perioade de timp pentru tot municipiul", a declarat Aurel Popescu, primarul interimar. 

Popescu a spus că a fost informat miercuri dimineață despre petițiile oamenilor de afaceri din zonă și că abia săptămâna viitoare se va întruni, din nou, această comisie mixtă, în care se vor lua în discuţie doleanţele patronilor şi locatarilor de pe strada Victoriei. 

 Amenzi usturătoare

Chiar dacă aceste indicatoare au fost deja montate de câteva luni, puțini sunt cei care le ia în calcul. Așa se face că o mulțime de oameni au fost sancţionaţi. Poliţiştii locali au explicat că mai întâi le dau avertisment celor care încalcă interdicţia impusă de aceste indicatoare, iar dacă greșesc din nou sau sunt prea vocali sunt amendați. Astfel, cei care opresc pe acel sens de mers sunt amendați și pierd și două puncte de penalizare. Pentru staționare pierd trei puncte. Patronii spun că vor continua să-și parcheze mașinile pe stradă. "Eu parchez tot în stradă, altundeva nu avem unde. Am fost amendat până acum de nouă ori. Mi s-au luat 2 puncte pentru fiecare. Au mai luat și angajații ca să nu mi se suspende permisul de conducere", a spus proprietarul magazinului de obiecte sanitare. 

 Lidl, avantajat?

Unii patroni spun că autoritățile locale au luat această măsură pentru a favoriza noul magazin Lidl, care are locuri de parcare și mai ales că în zona supermarketului au fost montate balize pentru a facilita accesul mașinilor.  

Galerie foto




Vizualizări: 7,500

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: