Robert Filip a devenit Moş Crăciun pentru copiii din Rovinari

Vicepreşedinte Consiliului Judeţean Gorj, Robert Filip, dar şi viceprimarul oraşului Rovinari, Laurenţiu Chivu, au sprijinit campania Pandurul şi au mers ieri la cei cinci copii din Rovinari care provin dintr-o familie cu dificultăţi financiare. Cei mici au primit din partea oficialilor hăinuţe, jucării, alimente, dulciuri şi fructe. Mai mult decât atât, autorităţile locale au strâns bani pentru a repara acoperişul, astfel încât să nu le mai plouă în casă.

Surpriză de proporţii vineri pentru cei cinci copii ai Feliciei Fierăscu şi Vasile Leucă din Rovinari. Aceştia au primit vineri vizita vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Gorj, Robert Filip, şi a viceprimarul oraşului Rovinari, Laurenţiu Chivu, care nu au venit cu mâna goală, ci cu daruri, atât pentru cei mici cât şi pentru părinţi. Copiii au primit cu ţopăieli de bucurie darurile. În momentul în care autorităţile le-au înmânat cadourile, cei mici, Alexia, Robert, Albert şi Silviu s-au uitat curioşi în plase. Mezina familiei, în vârstă de circa trei săptămâni, încă se află internată la maternitatea unui spital din Craiova, dat fiind faptul că a fost născută prematur. „Le-am oferit hăinuţe, încălţăminte, pijamale, mânuşi, pentru că sunt într-o situaţie dificilă şi trebuie să îi sprijinim. Le-am oferit şi alimente pentru a întâmpina sărbătorile aşa cum se cuvine. Au primit cozonac, portocale, sucuri dar şi ceva dulce. Copiii se bucură la orice lucru. Vom mai sprijini şi alte familii”, a spus Robert Filip.

Felicia Fierăscu, mama celor mici, a mulţumit autorităţilor pentru gestul lor. „Le mulţumesc pentru tot ce au făcut pentru noi. Este foarte frumos gestul dumnealor, mai ales acum când se apropie sărbătorile de iarnă. Nu prea aveam ce să le oferim, cu greu am fi reuşit să le punem ceva pe masă pentru că nu sunt posibilităţi”, a spus Felicia Fierăscu.

 Sprijin pentru refacerea locuinţei

Toţi cei 7 membri ai familiei locuiesc la ultimul etaj al unui bloc din Rovinari. De fiecare dată când plouă apa se infiltrează în tavan. Văzând cât de gravă este situaţia, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj a demarat o campanie proprie de colectare a sumei de bani necesare pentru a reface hidroizolaţia pe acoperiş. A reuşit să strângă suma necesară, contribuind în acest sens primarul din Rovinari, Dorin Filip, dar şi administratorul public al oraşului, Constantin Podaru. „Nu am vrut ca în ziua de Crăciun, când vor sta la masă cu toţii, să le plouă în cap. Este inuman să trăiască în condiţiile acestea. Strângem bani să refacem izolaţia”, a mai spus Robert Filip.

Urmează şi alte surprize

Alexia de 2 ani, Albert de 4 ani, Robert de 5 ani şi Silviu de 8 ani vor primi şi alte cadouri. Reporterii Pandurul vor merge în aceste zile la Rovinari pentru a le înmâna şi darurile care au ajuns la redacţie pentru ei oferite de cititorii ziarului. Mulţumim tuturor celor care ne-au sprijinit în această campanie, fără de care nu am fi putut să aducem un zâmbet de bucurie pe chipurile acestor copii necăjiţi. Şi locuitorii din Rovinari s-au mobilizat pentru a ajuta această familie, oferindu-le inclusiv un brad împodobit de sărbători.

Vizualizări: 178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: