Alimentarea cu apă din Berleşti, pe ultima sută de metri

Locuitorii comunei Berleşti vor avea din prima jumătate a anului viitor apă curentă. Lucrările la proiectul de alimentare cu apă a comunei sunt pe ultima sută de metri, spune primarul localităţii, Maria Dumitraşcu. Lucrarea a fost una cu probleme şi are o valoare uriaşă, 2.194.182 lei, bani veniţi de la bugetul de stat, pe proiecte. Primarul localităţii, Maria Dumitraşcu, a declarat că este vorba de alimentare cu apă în toate cele cinci sate ale comunei Berleşti.

Toate cele cinci sate aparţinătoare ale comunei Berleşti vor avea în prima parte a anului 2015 apă curentă. Deşi proiectul de alimentare cu apă a demarat în anul 2012, această lucrare a întâmpinat pe parcursul execuţiei mai multe piedici însă acum este finalizată şi aşteaptă să fie pusă în funcţiune. „Toată lucrarea este finalizată, mai puţin partea electrică ce urmează să fie făcută în luna ianuarie a anului viitor, pentru că acum intră toată lumea în vacanţă. A fost o lucrare ce mi-a dat mari bătăi de cap. Este vorba de o reţea de 20 de kilometri, adică toate cele cinci sate aparţinătoare. Prima firmă care a câştigat licitaţia a intrat ulterior în faliment. Din 2012 am reluat procedura şi am început să lucrăm. Lucrările au durat mult pentru că atunci când am forat să găsim apă am dat de galeriile miniere de la Albeni şi a trebuit să mutăm gospodăria de apă mai în aval. Am forat din nou puţurile, gospodăria de apă este acum în satul Lihuleşti”, a declarat primarul localităţii Berleşti, Maria Dumitraşcu.

VALOARE

Firma care a realizat lucrările de alimentare cu apă în comuna Berleşti este Grup Primacons. Valoarea investiţiei este de 2.194.182 lei, bani care au venit de la bugetul de stat prin proiecte.

Vizualizări: 189

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: