Rovinărenii cu venituri mici, scutiţi de plata impozitului local

Cetăţenii din Rovinari ale căror venituri brute sunt sub 900 lei pe membru de familie sunt scutiţi şi anul viitor de plata impozitului pe clădiri. Hotărârea a fost luată în şedinţa Consiliului Local de joi şi se va aplica începând cu luna ianuarie. Cetăţenii care se încadrează pentru a beneficia de acest sprijin vor trebui să depună o cerere şi documentele doveditoare la primărie.

Consiliul Local Rovinari a aprobat în şedinţa din această săptămână scutirea de la plata impozitului pe clădiri şi a impozitului pe teren pentru persoanele care nu deţin şi alte proprietăţi, adică clădiri, spaţii comerciale sau cu destinaţie de locuinţă, al căror domiciliu înscris în actele de identitate coincide cu adresa clădirii pentru care se solicită scutire şi care au venitul brut lunar pe membru de familie sub nivelul sumei de 900 lei. De asemenea pentru a beneficia de această scutire nu trebuie să fie administratori, asociaţi sau să deţină acţiuni în cadrul societăţilor comerciale. Autorităţile locale au venit astfel în sprijinul familiilor ale căror venituri sunt reduse. „Domnul primar a propus şi anul acesta în Consiliul Local aprobarea scutirii persoanelor de la impozitul pe clădiri şi teren la cei care au venituri mici. S-a luat această decizie pentru că în urmă cu ceva vreme am observat că sunt foarte mulţi oameni care nu au posibilităţi să plătească acest impozit. Îi înregistram cu debite şi astfel cream un buget pe o structură în care efectiv nu ne puteam onora proiectele. Având banii calculaţi ca şi cum ar fi venit, oamenii nu plăteau impozite, ne încărcam cu debit şi automat nu mai făceam nici proiectele care le propuneam”, a spus Laurenţiu Chivu, viceprimarul oraşului Rovinari.

Acte solicitate pentru acordarea sprijinului

Scutirea se acordă pe baza cererii, însoţită de documentele justificative, începând cu data de întâi a lunii următoare depunerii cererii. Este nevoie de: declaraţie pe propria răspundere pentru toate persoanele peste 18 ani, precum că nu au alte venituri, nu sunt asociaţi, administratori, nu deţin acţiuni la societăţi comerciale; acte identitate pentru toţi membrii familiei-copie; certificat fiscal/adeverinţă eliberat(ă) de Serviciul Fiscal Orăşenesc Rovinari din care să rezulte că nu au alte venituri (pentru toţi membrii familiei cu vârsta peste 18 ani); adeverinţa de venit pentru fiecare membru de familie (venitul brut); pentru cei care realizează venituri care constau în ajutor social, pensii, ajutor de şomaj şi/sau pensie de asistenţă socială, dovada se face cu documentele eliberate de organele abilitate.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: