Primăria Cătunele a dat în judecată CE Oltenia

Administraţia locală din Cătunele este foc şi pară pe mai-marii Complexului Energetic  Oltenia. Primarul Florinel Ţuilă spune că aşteaptă de ani buni ca responsabilii companiei să decolmateze şanţurile din jurul carierei Lupoaia, să refacă drumurile şi să redea terenurile în circuitul agricol, aşa cum ar trebui. Văzând că timpul trece şi nu s-a luat nicio măsură în acest sens, primăria a dat în judecată CE Oltenia în speranţa că magistraţii vor obliga administraţia să-şi ducă la îndeplinire obligaţiile faţă de comunitate.

Autorităţile din Cătunele spun că nu au reuşit să determine pe mai-marii complexului cu vorba bună să refacă zonele afectate de activitatea de minerit din localitate, astfel că au decis să ceară acest lucru pe calea justiţiei. Primarul Florinel Ţuilă spune că acţiunea în instanţă a fost depusă la Judecătoria Motru. „Am dat în judecată CE Oltenia pentru că, în primul rând, nu au refăcut drumurile de acces peste haldă. Nu au făcut canalele de scurgere de peste haldă, nu au făcut amenajarea canalului de gardă, nu au curăţat nici măcar şanţul care colectează apa de pe lângă zidul de sprijin. Trebuia doar curăţit. Îl curăţ eu, zilele trecute m-am apucat de el. Nu au redat în agricultură terenurile cu un proiect, aşa cum trebuia, care să fie adus la cunoştinţa noastră, a Consiliului Local şi al cetăţenilor. Plantarea de salcâmi pe unde trebuie şi cum trebuie, nu aiurea. Totul e făcut alandala”, a spus primarul din Cătunele, Florinel Ţuilă.  

Ţuilă vrea să facă un zid al ruşinii

Mai mult, şeful comunei Cătunele spune că îi va face de ruşine pe cei de la CE Oltenia. ”Am rugat şi eu să mi se cureţe şanţul de colectare a apelor pluviale de pe lângă zidul de sprijin cum se merge spre cariera Lupoia. Apa de pe calea ferată şi din carieră vine peste zid şi curge în şanţ şi s-a colmatat. În loc să cureţe canalul a băgat autogrederul şi a scărmănat prin el. A venit el, directorul de la Jilţ şi ne-a găsit proşti pe noi la Lupoaia? O să îl curăţ şi o să scriu cu cretă pe peretele zidului: Primăria Cătunele spală ruşinea carierei Lupoaia. Aia o să scriu. O să fac şi poze şi o să le pun  pe Facebook”, a mai spus primarul Florinel Ţuilă.

Directorul Diviziei Miniere a CE Oltenia, Daniel Antonie, nu a putut fi contactat pentru a comenta referitor la nemulţumirile autorităţile locale din Cătunele.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: