Primăria Drăguțești, la judecată cu Camera de Conturi

Administrația locală din Drăguțești a dat în judecată Curtea de Conturi. Contestă în acest fel niște rapoarte prin care inspectorii au constatat că anumiți funcționari din primărie au încasat sporuri ilegal. Mai mult, primăria a fost somată să recupereze și sumele neîncasate de la cetățeni.

Ion Popescu, primarul comunei Drăguțești, nu a dorit să ofere prea multe informații legate de această acțiune depusă în intanță, invocând faptul că cei de la Curtea de Conturi i-au cerut să nu facă publice rezultatele raportului. Totuși, a spus că este vorba de sporuri încasate pe nedrept, conform celor de la Curtea de Conturi, pe care primăria este obligată să le recupereze de la funcționarii din instituție. "Am făcut o contestație la câteva măsuri care s-au lăsat de Curtea de Conturi. Sunt măsuri pe diferite compartimente. Legea ne spune să facem contestație la respectivele măsuri. Au fost niște sume, nu prea am voie să dau detalii. Sunt sume mărișoare de recuperat de la cetățeni și de la cei din primărie. De la cetățeni amenzi, apă neplătită, gunoi neplătit. La angajați sunt câteva sporuri", a declarat Ion Popescu, primarul comunei Drăguțești.
Ar fi vorba, printre alte sporuri, de cel de calculator. "Se cam bate și legea cap în cap, că nu este o lege cum trebuie. Anumite primării dau sporuri iar altele nu. Au fost câțiva oameni cu spor de calculator, li s-a luat deși ei lucrează cu calculatorul. Pentru asta am făcut contestația. Nu e normal să lucrezi cu calculatorul și să nu ai spor de calculator", a mai spus primarul din Drăguțești.
Controlul inspectorilor de la Camera de Conturi Gorj la Drăguțești a avut loc în vară. Acțiunea prin care primăria a contestat deciziile inspectorilor Curții de Conturi a fost depusă în data de 9 noiembrie, iar magistrații Tribunalului Gorj nu au stabilit un termen de judecată.

Vizualizări: 707

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: