Amendă usturătoare pentru firma de salubrizare din Târgu Cărbuneşti

Firma care se ocupă de colectarea deşeurilor la nivelul oraşului Târgu Cărbuneşti, societatea Salubris, a fost amendată de comisarii Gărzii de Mediu. Firma a fost sancţionată cu zeci de mii de lei pentru faptul că a depozitase necorespunzător deşeurile colectate, preferând să nu le ducă la groapa de ecologică de gunoi. În faţa comisarilor, responsabilii firmei au invocat motive de natură financiară.

Firma de salubrizare din Târgu Cărbuneşti, care deservește și comunele și orașele limitrofe, a depozitat cantități însemnate de deșeuri în stațiile de transfer, în condiţiile în care trebuia să le ducă la groapa de gunoi de la Târgu Jiu. Numai că acolo trebuie să plătească pentru fiecare tonă de deşeu plasată.
Administratorii firmei au explicat comisarilor de mediu că nu au avut bani să le ducă la groapa de gunoi. Numai că legea e lege. Astfel că s-au ales cu o amendă care nu este de neglijat. "În luna octombrie, cu ocazia unor controale, am aplicat o sancţiune de 30.000 RON la un operator de salubritate de pe raza oraşului Târgu Cărbunești. Nu a eliminat în condiţii normale deşeurile colectate de pe raza orașului Târgu Cărbuneşti, cât şi de pe zonele aferente. Pur şi simplu le-a depozitat în locuri nepermise. Este vorba de nişte cantităţi mari, de ordinul zecilor de tone. Ar fi trebuit duse la depozitul conform Târgu Jiu", a explicat Gheorghe Sanda, comisarul şef al Gărzii de Mediu Gorj.
O parte din acţiunile firmei sunt deținute de Consiliul Local Târgu Cărbunești. Primarul oraşului, Dănuț Birău, știe de ce are probleme financiare firma de salubritate. "Consiliul Local este acționar 50%, restul acțiunilor sunt împărțite între alte comune, cum ar fi Licurici, Bărbătești, orașul Țicleni, Săcelu, Albeni. Au contabilitate separat. Duc la groapă, dar este destul de scump și au probleme cu încasarea banilor de la primării. Au datorii foarte multe. Cam toate", a explicat Dănuț Birău, primarul orașului Târgu Cărbunești.
Firma Salubris Gilort SRL a încheiat anul 2015 cu o pierdere de 25.378 lei.

Vizualizări: 980

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: