Administraţia locală din Mătăsari, pregătită de iarnă

Autorităţile locale din comuna Mătăsari şi-au luat din timp toate măsurile necesare pentru sezonul rece. S-a aprovizionat cu material antiderapant care să fie împrăştiat pe şosele şi a efectuat reviziile la utilajele proprii cu care va face şi iarna aceasta deszăpezirea. Intervenţii vor fi făcute și de această dată cu angajaţii firmei Consiliului Local dar și cu beneficiarii de ajutor social.

Primăria și Consiliul Local Mătăsari s-au pregătit din timp pentru venirea iernii. Au achiziționat circa 170 mc de nisip și sare, materiale care sunt  depozitate în vederea aplicării pe drumurile comunale și sătești în eventualitatea în care va ninge abundent. Peste 30 de km de drumuri sunt la nivelul localității iar de întreținerea acestora pe perioada de iarnă se va ocupa societatea Matsalubris a Consiliului Local Mătăsari, împreună cu persoanele asistate social din localitate, în baza legii 416. "Pentru a face față perioadei de iarnă am făcut aprovizionarea cu material antiderapant, nisip și sate. Utilajele sunt pregătite pentru intervenții. Dispunem de un tractor cu plug și sărăriță, multifuncțional cu lamă, remorcă tractor pentru transportul materialului antiderapant și a zăpezii", a declarat primarul comunei Mătăsari, Gheorghe Gașpăr. Drumul din satul de strămutați Runcurel a fost pus la punct de autorități cu sprijinul responsabililor din minerit. Nu poate fi asfaltat fiind în perimetrul unităților miniere Jilț Sud, Jilț Nord și Roșiuța, dar și a coridorului de expropriere. Șoseaua de legătură între Runcurel și Roșiuța a fost refăcută de UMC Roșiuța. 

Autoritățile locale din Mătăsari alocă anual, din bugetul local, circa 20.000 lei pentru activitățile de deszăpezire și pentru asigurarea condițiilor optime pe șoselele din comună.     

Galerie foto




Vizualizări: 376

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: