Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Primăria Scoarța va dona măști elevilor

Elevii și profesorii din comuna gorjeană Scoarța vor primi măști din partea primăriei. Autoritățile au găsit fonduri ca să asigure măști de protecție pentru elevi când se vor întoarce la școală. În cele două unități de învățământ, au fost refăcute stocurile de materiale dezinfectante și sălile vor primi câte șapte sau opt copii.

În cea mai mare școală din Scoarța, unde învață de regulă circa 150 de elevi, de marți, din 2 iunie, vor reveni la pregătire elevii din clasa a opta. Doar 15. Aceștia vor fi împărțiți în două grupe ca să se respecte distanța socială.

Atât pentru elevi, cât și pentru profesori, autoritățile vor asigura măștile de protecție pe care aceștia le vor purta în timpul orelor. „Ca totul să decurgă normal, primăria va asigura pentru copii măști. Le vom dona școlii. Copiii nu pot, școala are bugetul ei, rupem de la noi și le vom cumpăra măști copiilor. Am pregătit și microbuzele. Va fi dezinfectant la intrare. Asistentele comunitare vor avea termometre digitale, vor lua temperatura copiilor. Vor fi la școlile din Budieni și Scoarța tot timpul. Prin același triaj vor trece și profesorii. Fiecare asistent comunitar va însoți microbuzul până când copiii și profesorii vor ajunge acasă”, a declarat primarul Ion Stamatoiu.

Școlile vor primi elevii după noi reguli. Distanța socială va fi regula de aur, iar toți școlarii și dascălii vor trece prin triajul epidemiologic. „De la intrare, am făcut marcaje specifice distanței sociale. Am făcut marcaje și în hol, e un preș cu dezinfectant la intrarea în școli, în sălile de clasă. Avem dezinfectanți pentru toți cei care intră. Avem 15 copii de clasa a opta, la școala din centrul comunei, la Scoarța. Sunt împărțiți pe două grupe: opt într-o clasă, șapte în cealaltă clasă. Sunt afișați pe ușa de la intrare în clasă, în săli sunt băncuțe la distanță de doi metri. Pe fiecare bancă este trecut numele elevului”, a mai spus primarul din Scoarța, Ion Stamatoiu.

Galerie foto


Vizualizări: 454

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: