Firma care lucra la canalizare a reziliat contractul. Motivul!

Autoritățile locale din comuna gorjeană Stănești trebuie să reia licitația pentru lucrarea de canalizare pe tronsonul Stănești - Curpen - Alexeni, după ce firma care a câștigat contractul a decis sa-l rezilieze după trei ani. Deși lucrarea trebuia să fie recepționată anul acesta, firma a tras de timp și s-a plâns de faptul că este mult de muncă.

Lucrarea finanțată prin PNDL a fost estimată la o valoare de 10.500.000 de lei, dar a fost licitată la prețul de 7.000.000 de lei de către o firmă din Teleorman. După ce a tras de timp trei ani, firma a mai cerut la primărie o suplimentare de bani, lucru care nu a fost posibil. ”Vreau să vă spun că firma a reziliat contractul pentru sistemul de canalizare pe o distanță de 12 kilometri, pe tronsonul Stănești - Curpen - Alexeni. Lucrarea a început din 2017 și până acum au făcut 1,2 kilometri, deși anul acesta trebuia să fie gata. Au licitat-o cu 7.000.000 de lei ca să câștige și apoi ne mai cereau de la bugetul local 2.800.000 de lei. Noi nu puteam să le dăm acești bani de la bugetul local, pentru că lucrarea este prin PNDL”, a precizat primarul din comuna Stănești, Ștefan Blideanu.

Primarul din comuna Stănești a cerut și explicații firmei care nu a făcut mai nimic timp de trei ani. ”Ei au crezut că aici la noi, la Stănești, este câmpie ca la ei în zonă. Au renunțat, că era greu de muncit. Aici e teren greu, pietros, cu bolovani și e greu de săpat. Ei au crezut că se joacă prin pământ, ia banii și gata, dar nu a fost așa. Noi o să scoatem din nou lucrarea la licitație la suma de 10.500.000 de lei. Chiar dacă se amână puțin, investiția se va face. Așa sunt firmele din ziua de azi, neserioase”, a mai spus primarul din Stănești.

Primăriile se plâng că de la an la an găsesc tot mai greu firme care să facă lucrările bine și la termen.

Vizualizări: 2,040

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: