Primăria Târgu-Cărbuneşti funcţionează fără secretar

Ion Fugaru, viceprimarul oraşului Târgu-Cărbuneşti, a declarat că de mai bine de un an actele sunt vizate pentru legalitate de un consilier juridic, pentru că unitatea administrativă nu mai are secretar.

Fugaru se teme că ar putea avea probleme dat fiind că actele sunt semnate de o persoană a cărei delegaţie a expirat pe 1 septembrie.

Delegatul nu îndeplineşte condiţiile

„Este inadmisibil ca o primărie de oraş să funcţioneze de mai bine de un an de zile fără secretar. Postul a fost scos o singură dată la concurs de Agenţia Funcţionarilor Publici”, spune Fugaru. Mai mult decât atât, consilierului juridic i-a expirat delegaţia de la data de 1 septembrie. „Pe postul de secretar e delegată o persoană care nu îndeplineşte condiţiile. La 1 septembrie i-a expirat delegaţia de şase luni”, a mai adăugat viceprimarul oraşului. Fugaru se teme că actele care sunt emise în aceasta perioadă pot fi atacate în instanţă, iar procesele primăriei vor fi pierdute. „Semnăm proiecte europene, contracte pentru investiţii care trebuie avizate pentru legalitate. Dacă uneia din părţi nu îi convine ceva şi atacă în instanţă ne câştigă sigur”, spune supărat primarul.

Prefectul Ion Florescu spune că actele emise de autorităţile locale sunt verificate şi de juriştii prefecturii, deci nu pot fi făcute greşeli. Acesta a mai spus că Primăria Târgu-Cărbuneşti nu a solicitat sprijinul Prefecturii. „Noi nu am fost sesizaţi oficial. Aşteptăm să ne solicite sprijinul. Putem să cerem şi noi Agenţiei Funcţionarilor Publici să scoată postul la concurs şi Primăria Târgu-Cărbuneşti să fie în regulă. Oricum actele emise de primării sunt verificate şi de juriştii noştri”, a declarat Ion Florescu.

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: