Primăria Târgu Jiu a atribuit contractul de modernizare a centurii

Primăria Târgu Jiu a atribuit recent către S.C. C & I EUROCONSTRUCT S.R.L. Bucureşti, contractul de modernizare a centurii municipiului, lucrare în valoare de circa 25 milioane euro, care prevede realizarea a 13 kilometri de drum, o variantă ocolitoare la DN 66 – DE 79, prin modernizarea străzilor Termocentralei, Luncilor şi Barajului. Informaţia a fost confirmată de purtătorul de cuvânt Ramona Evulescu.

Demarată la 21 noiembrie 2008, a fost cea mai lungă dintre licitaţiile organizate vreodată în Gorj, împotriva Primăriei Târgu Jiu înregistrându-se opt contestaţii la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC).  Totodată, Curtea de Apel Craiova a dat hotărâri defavorabile edililor locali în două dosare care priveau modul de desfăşurare a acestei licitaţii.

Potrivit unor surse din Primăria Târgu Jiu, prelungirea peste orice aşteptări a licitaţiei se datorează interesului edililor locali de a atribui lucrarea unei alte firme,SC Polaris Holding SRL, controlată de primarul Constanţei, Radu Mazăre, care, pe lângă activităţile de salubrizare a Târgu Jiului, a mai primit un contract de 179 miliarde lei vechi pentru modernizarea centrului municipiului. De altfel, specialiştii Primăriei Târgu Jiu au decis, iniţial, să atribuie lucrarea către SC Polaris Holding SRL, deşi depusese a şaptea ofertă ca valoare, cu 137 miliarde lei vechi mai mare decât prima ofertă.

În baza hotărârilor Curţii de Apel Craiova şi a deciziilor date de CNSC faţă de cele opt contestaţii depuse de firmele participante la procedura de achiziţie s-a ajuns, la un an şi două luni de la demararea licitaţiei, ca lucrarea să fie atribuită către S.C.  C & I EUROCONSTRUCT S.R.L. Bucureşti.

www.gorjnews.ro

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: