Primăria Târgu Jiu a cumpărat ATV-uri pentru deszăpezire

Municipalitatea ia măsuri încă din vară pentru ca orașul să nu mai rămână sub zăpadă la iarnă. Primăria a cumpărat ATV-uri care vor interveni în mai multe cartiere din oraș, acolo unde lamele nu pot avea acces din cauza numărului mare de autoturisme parcate ori a spațiilor înguste. Primarul Marcel Romanescu le-a transmis celor de la Edilitara că modul în care vor acționa în această iarnă va fi cartea de vizită pentru noul Consiliu Local ce va instalat anul viitor.

Două ATV-uri a reușit să cumpere până acum Primăria Târgu Jiu. Acestea vor fi folosite la deszăpezire. „Primăria Târgu Jiu, venind în sprijinul societății Edilitara, a achiziționat două ATV-uri performante pentru a putea să le pună la dispoziția Edilitara mai ales în zonele aglomerate din cartiere. Am avut o astfel de problemă iarna trecută. Sunt foarte multe cartiere în care, din cauza numărului mare de mașini, autospecialele pe care le-a închiriat Edilitara n-au putut să intre în mod regulat. Am achiziționat două ATV-uri foarte puternice, dotate cu lamă și cu sărăriță, care vor patrula în toată perioada de iarnă, prin cartiere, în perioada de iarnă”, a anunțat primarul Marcel Romanescu.

Măsura vine după ce, iarna trecută, în repetate rânduri, cartiere întregi au rămas înzăpezite în timp ce Edilitara, responsabilă cu deszăpezirea, dădea vina pe utilajele puține, personal insuficient sau cantitatea mare de zăpadă căzută într-un timp scurt. „Sper ca iarna aceasta să fie mult mai bine gestionată decât iarna trecută. E și o carte de vizită pe care societatea Edilitara o va avea, anul viitor, în fața noului Consiliu Local. Trebuie să facă tot ceea ce depinde de această societate pentru ca lucrurile să intre pe un făgaș normal”, a mai avertizat Romanescu, la Sud FM.

Vizualizări: 1,405

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: